'
;

Den akutte situation i Sydsudan

Siden december 2013 har den brutale konflikt i Sydsudan kostet tusindvis af menneskeliv og fordrevet langt over en million mennesker fra deres hjem.

Mens mange stadig er fordrevet i landet, er hundredtusinder flygtet til nabolandene i et desperat forsøg på at nå i sikkerhed.

 

1,7 millioner

flygtninge og asylansøgere fra Sydsudan


Statistik(🇬🇧)

Opdateret 23. december 2016

Situationen i Sydsudan og nabolandene har hurtigt udviklet sig til en altfavnende humanitær nødsituation. Selvom vi gør alt, hvad vi kan, for at yde nødhjælp og give livsvigtig beskyttelse med vores begrænsede ressourcer, forventes antallet af fordrevne i regionen at stige, indtil der er fundet en politisk løsning.

 

“Jeg har brug for tæpper. Det er koldt om natten, og jeg ønsker ikke, at mine børn bliver syge.”

Rebecca Barnaba, 23, mor i Doro-lejren

 

De fleste flygtningene er kvinder og børn, hvoraf mange flygter over grænsen alene. Ofte ankommer de svage og underernærede. Når regntiden kommer, forstærkes deres behov af oversvømmelser, fødevaremangel og sygdom.

 

“Hvis vi ikke er i stand til at få fløjet de ting ind, vi har behov for i regntiden, så dør folk. Så enkelt er det. “

Marie-Hélène Verney, UNHCR

 

Etiopien huser i øjeblikket det største antal sydsudanske flygtninge, hvor de senest ankomne flygter videre til nabolandet, Jonglei, samt staterne ved Den Øvre Nil. Mange af dem frygter forestående angreb eller kamphandlinger, samt fødevareusikkerhed. For at imødekomme dem, har UNHCR og de etiopiske myndigheder åbnet tre nye lejre i løbet af 2014, hvoraf to allerede er fulde.

Mens volden i Sydsudan fortsat eskalerer, har flygtningene brug for beskyttelse, tag over hovedet, lægehjælp og anden bistand. Gennem en tværinstitutionel regional flygtningerespons-plan har vi bedt om 567 mio. USD til at aktivere vores teams og partnere, så de kan imødekomme disse behov og genoprette håb for dem, der er blevet revet op med rode.