Irak

Millioner af irakere er blevet tvunget til at forlade deres hjem efter årtiers konflikt og vold.

Mange flygtede i rædsel, kun med det tøj de havde på. Nu er deres allerede begrænsede økonomiske ressourcer blevet brugt til indkvartering og mad, og de har desperat brug for nødhjælp

3,1 millioner

internt fordrevet i Irak


1,2 millioner

i midlertidige bosættelser


Seneste informationer

Opdateret 15. juli 2017

“Vi havde intet andet valg end at rejse væk. Det var simpelthen ikke sikkert for vores børn. Vi forlod alt – vores tøj, vores møbler, selv vores mad”.

Nafa Jihad, 40, far

Mere end 3 millioner irakere er blevet fordrevet i landet siden begyndelsen af ​​2014, og næsten 220.000 er flygtninge i andre lande. Massehenrettelser, systematisk voldtægt og forfærdelige voldshandlinger er udbredt, og menneskerettigheder og retsstat er under konstant angreb. Ved udgangen af ​​2016 skønnes det, at over 11 millioner irakere kan have behov for humanitær bistand.

Næsten 1,8 millioner irakere og syrere har søgt tilflugt i den kurdiske del af Irak, hvor det anslås, at 20 procent af befolkningen er fordrevet. Lokalsamfund, myndigheder og infrastruktur er på bristepunktet.

Hvad gør UNHCR for at hjælpe?

UNHCR befinder sig i Irak og de omkringliggende regioner, hvor vi leverer beskyttelse og livsvigtig hjælp såsom telte, madrasser og andre basale fornødenheder. Men som situationen forværres, er vores forsyninger ved at slippe op.

Vi har brug for din støtte.