'
;

Nansen Refugee Award

UNHCR Nansen Refugee Award uddeles hvert år som anerkendelse for ekstraordinære indsatser for mennesker tvunget på flugt.

Aqeela Asifi blev vinderen af UNHCRs Nansen Refugee Award for 2015, anerkendt for sin utrættelige indsats i uddannelsen af hundredevis af flygtningepiger.

2015 modtog Aqeela Asifi Prisen ‘Nansen Refugee Award’ for sit enestående bidrag til uddannelse og selvstændiggørelse af piger i Punjab-provincen, Pakistan.

Med Prisen søger prismodtagerne at videreføre arven efter dens stifter, med vægt på værdier som udholdenhed og overbevisning selv i modgang, og skabe en forkæmper-platform for UNHCR og dets partnere.

Nansen Refugee-Prisen blev stiftet i 1954. Siden da er flere end 60 enkeltpersoner, grupper og organisationer blevet anerkendt for deres enestående og dedikerede arbejde for verdens fordrevne mennesker. Men historien ender ikke her. Nansen-Prismodtagere har modtaget 100.000 US$ til at investere i deres livreddende arbejde. Vores aktuelle vinder, Aqeela Asifi, har planer om at gennemføre et projekt, der vil gøre piger i stand til at gennemføre deres uddannelse i Pakistan.

Det vil også forbedre adgang til grundlæggende læse- og underskoleundervisning for tilbagevendte børn og unge gennem Community Learning Centers (lokale borgerundervisningcentre) i Kabul.

Læs mere om vores aktuelle prismodtager(🇬🇧).