Publikationer

UNHCR råder over omfattende informationsmateriale, som vores ansatte, regeringer, humanitære samarbejdspartnere, akademikere og offentligheden har adgang til.

Data og statistikker

UNHCR udgiver en lang række data og statistikker, som er tilgængelige for offentligheden. Det inkluderer vores omfattende dataportal over flygtningesituationenkort og befolkningsstatistikker. En uundværlig ressource er Refworld, et stort arkiv af dokumenter, som hjælper med at få afklaret flygtningestatus.

UNHCR’s arkiver er brugbare kilder til at undersøge historien bag vores arbejde og flygtningesagen. Arkiverne bliver opbevaret i vores hovedkvarter i Genéve, hvor de er tilgængelige både for forskere og offentligheden.

Vores afdeling for Policy Development and Evaluation Service har også sin base i Genéve. Afdelingen udarbejder væsentlige analyser og research.

Publikationer

Publikationer er en vigtig måde for UNHCR at skabe opmærksomhed omkring flygtningesagen. Det giver os også muligheden at raportere om feltopgaver, både på globalt og lokalt niveau. Vi udgiver en række materialer til forskellige målgrupper, alt fra 1951 Flygtningekonventionen til forskningspublikationer.  Vores verdensomspændende arbejde opsumeres hvert år i to årlige flagskibsrapporter, Global Appeal og Global Report.

Global Report

UNHCR’s Global Report offentliggøres hvert år i juni og giver et fyldestgørende overblik over UNHCR’s udfordringer og resultater på verdensplan.

Global Appeal

UNHCR’s Global Appeal er en uundværlig guide for læsere, der er interesserede i UNHCR’s verdensomspændende feltopgaver.

Undervisningsmateriale

For at hjælpe børn i alle aldre med at lære om flygtningespørgsmål, har vi udarbejdet en del undervisningsmateriale og etableret en onlinegruppe for lærere, hvor man kan dele ideer og diskutere undervisningsplaner. Se vores undervisningsmateriale på dansk og engelsk.