'
;

Partnerskab

UNHCR samarbejder med regeringer, statslige institutioner, ikke-statslige institutioner, FN-agenturer, organisationer i lokalsamfundet, universiteter, retsvæsnet og den private sektor for at beskytte og rådgive flygtninge samt finde holdbare løsninger.

I begyndelsen af 1990erne præsenterede UNHCR ’the the Partnership in Action initiative (PARinAC)’ for at skabe rammer om samarbejdet mellem organisationen og dets partnere. Det skulle samtidig være med til at styrke forholdet både på det regionale og nationale niveau. I 2012 blev et lignende initiativ etableret, dog i en mindre skala, ’the High Commissioner’s Structured Dialogue with NGOs and IFRC’. UNHCR og dets partnere (InterAction og ICVA inkluderet) kiggede på partnerskabskvaliteten og kom med anbefalinger til, hvordan partnerskaberne kan forbedres i praksis.

UNHCR har mødt mange komplekse udfordringer i de seneste år. Derfor har organisationen styrket sine partnerskaber med FN-organisationer og NGOer både internationalt og nationalt ved at maksimere komplementariteten og bæredygtighed i sit arbejde med flygtninge og andre mennesker i nød.