Vælg sprog for vores globale side

Vælg en landeside
 

Dansk bidrag

Ikke-øremærkede bidrag redder flygtninge verden over

Bidrag til UNHCR

Danmark har længe rangeret blandt UNHCR’s top ti-donorer og var i 2016 UNHCR’s femtestørste donor pr. indbygger. Danmark donerede i alt 389,5 mio. kr. (60,3 mio. USD) til UNHCR i 2016, hvoraf 80 procent var fleksibel og uafgrænset finansiering. Danmark støtter UNHCR hvert år med et ikke-øremærket kernebidrag på 160 mio. kr., der kan omdirigeres igen og igen gennem hele året, hvilket gør det muligt for UNHCR at redde liv i adskillige løbende, akutte nødsituationer hvert år.

Læs kommentar fra Danmarks FN-Ambassadør om betydningen af ​​Danmarks ikke-øremærkede finansiering.

Derudover er Danmark en stærk støtte til “The Solutions Alliance” og bidrager årligt med et stort, fleksibelt og tematisk bidrag på 110 mio. kr. til strategiske, løsningsorienterede initiativer, der fremmer innovation, selvhjulpenhed og andre holdbare løsninger, herunder for  langvarige konfliktsituationer. Bidraget blev i 2016 målrettet situationer i Afghanistan og ved Manofloden i Vestafrika.

Desuden bidrager Danmark med en nødpulje på 50,5 mio. kr. i begyndelsen af ​​hvert år, som UNHCR kan dirigere derhen, hvor behovet er mest presserende. I 2016 bidrog Danmark gennem nødpuljen til indsatsen i nødsituationer i Afghanistan, Den Centralafrikanske Republik, Malawi, Nigeria og Sydsudan. I 2016 tildelte Danmark også midler til krisen i Syrien og situationen i Irak, Somalia og Tanzania.

Danmark tilbyder UNHCR kontorlokaler i FN-byen i København og dækkede flytteomkostningerne.

Danmarks tematiske fokusområder: Løsninger og Innovation

Aktiviteter

Samarbejdspartnere hos Donorregering

Det danske udenrigsministerium er UNHCRs regeringssamarbejdspartner i spørgsmål, der handler om strategisk samarbejde og finansiering.

Til hjemmesiden

Mere om vores partnerskab med Danmark

Danida er betegnelsen for Danmarks udviklingssamarbejde og er et aktivitetsområde under det danske udenrigsministerium.

Til hjemmesiden