'
;

Tilastotiedot

Tällä hetkellä meneillään on historian suurin pakkomuuttoliike. Ennätykselliset 65,3 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa on joutunut jättämään kotinsa. Heidän joukossaan on lähes 21,3 miljoonaa pakolaista, joista yli puolet on alle 18-vuotiaita. Lisäksi maailmassa on yli 10 miljoonaa kansalaisuudetonta ihmistä, joilta on kansalaisuuden lisäksi evätty koulutuksen, terveydenhuollon, työn ja liikkumisvapauden kaltaiset perusoikeudet. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n työ on tärkeämpää kuin koskaan ennen: joka päivä lähes 34 000 ihmistä joutuu pakenemaan konfliktin tai vainon seurauksena.

Miten tiedot kerätään

UNHCR:n Field Information and Coordination Section ‑osaston kokopäiväiset tilastotieteilijät seuraavat pakenemaan joutuvien määrää. Kun suuri pakolaiskriisi puhkeaa, pystymme arvioimaan apua tarvitsevien ihmisten, tarvittavan avun ja työn edellyttämän henkilöstön määrän.

Nämä luvut julkaistaan vuosittain Global Trends- ja Global Appeal ‑raporteissamme.

Henkilöstölukuja

Henkilöstö on UNHCR:n selkäranka. Vuoden 2015 lopussa työntekijöitä oli yli 9 700, ja noin 89 prosenttia henkilöstöstämme toimii kentällä.

Työskentelemme 126 maassa, joissa henkilöstöä toimii alue- ja haarakonttoreissa sekä ali- ja kenttätoimistoissa. Henkilöstömme työskentelee auttaakseen niitä, jotka ovat joutuneet pakenemaan. Työntekijöidemme erikoisaloja ovat esimerkiksi oikeusturva, hallinto, vapaaehtoistyö, julkiset asiat ja terveydenhuolto.