'
;

Støtte fra privat sektor

Nesten 60 millioner mennesker rundt om i verden er tvunget på flukt, og behovene for støtte øker raskt. Men det er stadig større forskjell på hvor mye midler som trengs og hvor mye som er tilgjengelig.

Vi mener at de som har fått livene sine ødelagt av flukt og tragedier kan gjenoppbygge livene sine hvis de får den støtten de trenger. Takket være individuelle støttespillere og engasjerte forretningsledere tilbyr vi håp, sikkerhet og verdighet til millioner av mennesker.  Ved å jobbe sammen kan vi hjelpe dem på veien til en bedre og lysere framtid.

Med støtte fra privat sektor injiseres ny og vital energi inn i arbeidet med å bistå flykninger. Noen av verdens ledende firmaer hjelper oss allerede, slik at arbeidet vårt har størst mulig effekt. De hjelper oss med å levere livreddende hjelp og bærekraftige løsninger til millioner av familier verden over.

”Det er et privilegium for oss å jobbe med UNHCRs svært dyktige stab. De er like engasjerte og motiverte som oss i arbeidet med å gjøre hverdagen i og rundt flyktningleirer bedre for barna som bor der. IKEAs ansatte er stolte av partnerskapet og av å være en del av et selskap som bryr seg om flyktningbarns velvære og leveforhold.”

Per Heggenes, administrerende direktør i IKEA-stiftelsen

Noen av fordelene for firmaer som samarbeider med UNHCR er merkevarebygging, markedsføring og vekstmuligheter. Fellesinitiativ gir dessuten de ansatte en følelse av stolthet og lojalitet, og det bidrar til tillit og troverdighet hos kunder og beslutningstakere. Fordeler inkluderer å posisjonere firmaet som en sosial aktør, å utvikle en internasjonal profil, å forstå nye og fremvoksende markeder, å identifisere lokale og internasjonale partnere og, i visse tilfeller, å utvikle nye produkter og løsninger i samarbeid med andre aktører.

  • Vi er globale: UNHCR er ute i felten i mer enn 125 land over hele verden. Vi samarbeider med myndigheter, ideelle organisasjoner, privat sektor, frivillige grupper i lokalsamfunnet, vertsfellesskap og flyktninger.
  • Vi får ting gjort: Når en krise oppstår, kan vi mobilisere forsyninger og livreddende støtte til 50 000 personer i løpet av 72 timer. Vi har også et beredskapslager tilgjengelig for ytterligere 550 000 personer.
  • Vi endrer folks liv: Vi er ikke bare til stede når folk tvinges på flukt fra hjemmene sine. Vi hjelper dem også med å finne nye hjem, enten det er der de kom fra eller på et helt nytt sted. I løpet av de siste 15 årene har vi hjulpet over 10 millioner mennesker med å finne nye hjem.
  • Vi er troverdige: Vi har blitt tildelt Nobels fredspris to ganger, vi har 65 års erfaring i noen av verdens vanskeligste miljøer og vet derfor hva som fungerer og hvordan vi bør jobbe. Vi vet hvordan vi må bruke midler og bidrag på en mest mulig effektiv måte, slik at vi kan yte best mulig hjelp til de som har mistet alt, og vi hjelper dem i gang med et nytt liv.
  • Verden er på vår side: Mer enn 140 land har skrevet under på Flyktningkonvensjonen fra 1951 som omhandler flyktningers status. Disse landene har derfor forpliktet seg til å tilby en trygg havn når vi ber om det og trygt og fritt leide for de som trenger øyeblikkelig hjelp.