Tentoonstelling ‘Ontwerpen voor vluchtelingen’ in Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert van 20 mei tot en met 3 september 2017 de tentoonstelling ‘Oplossing of utopie? Ontwerpen voor vluchtelingen’.

amsterdm-stedelijk-museum

Met deze tentoonstelling wil het Stedelijk Museum Amsterdam laten zien dat ontwerpers en architecten met hun werk kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van duurzame oplossingen voor de problemen waar vluchtelingen tijdens hun vlucht en tijdens het opbouwen van een nieuw bestaan tegen aan lopen.

De tentoonstelling toont bijna 50 ontwerpen van de afgelopen jaren, waaronder kleding die onderweg ook een tentje kan worden, tot betere bewegwijzering in een vluchtelingenkamp. Bij een aantal voorbeelden zijn vluchtelingen zelf betrokken als ontwerpers of uitvoerders: de vlag die de Syrische Yara Said ontwierp voor de Refugee Nation tijdens de laatste Olympische Spelen en de meubels van Cucula, die in Berlijn worden gemaakt.

De tentoonstelling vindt plaats op twee locaties: naast het Stedelijk Museum is een deel van de tentoonstelling te zien op het terrein van creatieve broedplaats Lola Lik bij het asielzoekerscentrum in de oude Bijlmerbajes in Amsterdam. Op deze locatie zijn projecten te zien van ontwerpen die in samenwerking met vluchtelingen tot stand zijn gekomen.

De tentoonstelling is op beide locaties dagelijks te bezoeken van 10.00-18.00 uur en in het Stedelijk Museum op vrijdag ook ’s avonds van 18.00-22.00 uur.

Op zondag 21 mei van 15.00-16.30 uur houdt het Stedelijk Museum een Sunday Seminar.

Meer informatie: http://stedelijk.nl/tentoonstellingen/oplossing-of-utopie-ontwerpen-voor-vluchtelingen