Διεθνής εκστρατεία «Take a step #WithRefugees» σε συνεργασία με τον ACTIVE RADIO

Take a Step #WithRefugees
© UNHCR

Στη διεθνή εκστρατεία της Ύπατης Αρμοστείας των Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, «Take a step #WithRefugees», συμμετέχει μέσω οπτικογραφημένων μηνυμάτων Κυπρίων και προσφύγων που ζουν ανάμεσά μας, ο ACTIVE RADIO –  σε συνεργασία με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας στην Κύπρο.

Πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στην Κύπρο αναζητώντας ασφάλεια και προστασία από τον πόλεμο και τις διώξεις στη χώρα τους μοιράζονται μαζί μας κάτι από τη ζωή τους, τις σκέψεις τους, τις προσδοκίες τους για το μέλλον. Κύπριοι από διάφορα στρώματα της κοινωνίας στέλλουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και κάνουν ένα βήμα με τους πρόσφυγες.

Ας βοηθήσουμε του πρόσφυγες να ξανακτίσουν τη ζωή τους, σε συνθήκες ειρήνης και αξιοπρέπειας. Αν τους στηρίξουμε, μπορούν και θέλουν να προσφέρουν πίσω στην χώρα που τους αγκάλιασε.

Μπορείτε κι εσείς να στείλετε το δικό σας μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης.

Aλέξια Βασιλείου
Η Αλέξια θυμίζει όλους όσοι έζησαν την προσφυγιά στην Κύπρο, ότι και οι ίδιοι κάποτε έτυχαν υποδοχής και αποδοχής από πολίτες του εξωτερικού που έστελναν κούτες με ρούχα και άλλα χρειώδη, δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Τάσος Χριστοφίδης – Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου
Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι σαν κι εμάς χρειάζονται ευκαιρίες για ένταξη, κατανόηση και δίκαιη μεταχείριση δηλώνει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Τάσος Χριστοφίδης. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Μazlum Aksu – φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Από το Ντιγιάρμπακιρ στην Κύπρο με τους γονείς και τα πέντε αδέρφια του, ο Mazlum φοιτά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και διαβεβαιώνει ότι με τη γνώση που κερδίζει, μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της κοινωνίας στην οποία η οικογένεια του βρήκε ασφάλεια και φιλικό περιβάλλον. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Sahar Tamem – Παλαιστίνια από Συρία – δασκάλα Αραβικών
Με το σύζυγο και την κόρη της, ζει στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, η Παλαιστίνια δασκάλα Αραβικών από τη Συρία Sahar Tamem. Ζητεί εκείνες τις ευκαιρίες να εργαστεί, για να μπορεί το παιδί της να ονειρεύεται και να έχει τα ίδια δικαιώματα στη μάθηση και τη ψυχαγωγία, όπως οι συνομήλικοι της. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Λούης Πατσαλίδης – Παρουσιαστής / Παραγωγός
Η αγκαλιά και η ελπίδα είναι για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος και θρησκείας μας θυμίζει ο Λούης Πατσαλίδης. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Νικολέττα Πολυδώρου – CEO Sistema Cyprus
Mόνο κερδισμένος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που συναναστρέφεται με τους πρόσφυγες, υποδεικνύει η Διευθύντρια του Προγράμματος Sistema Νικολέττα Πολυδώρου, η οποία μέσα από μουσικά προγράμματα ενώνει τα παιδιά προσφύγων και μη, εμβολιάζοντας τα με τις έννοιες της αλληλεγγύης, της αρμονίας και της συνεργασίας. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης – Ποδοσφαιριστής
Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως προέλευσης και θρησκείας δηλώνει ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης. Στο ευ αγωνίζεσθαι είναι ευπρόσδεκτοι και οι πρόσφυγες σημειώνει, χωρίς διακρίσεις. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Θανάσης Φωτίου – Διευθυντής περιοδικών ομίλου ο Φιλελεύθερος
Οι μετανάστες είναι άνθρωποι και η αλληλεγγύη είναι χρέος μας ως άνθρωποι υποδεικνύει ο Θανάσης Φωτίου. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Sanu – Πρόσφυγας από Νέα Γουινέα
Από την εμπόλεμη ζώνη της Νέας Γουινέας, ο Sanu αναζήτησε άσυλο στην Κύπρο όπου ζει και εργάζεται και επιζητεί την αποδοχή και την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να είναι παραγωγικός σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Ανδρέας Πυρίσιης – Eπιχειρηματίας
Επιχειρηματίες σαν τον Ανδρέα Πυρίσιη, εργοδοτούν αλλά και συνεργάζονται με πρόσφυγες και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, με αμφίδρομο όφελος, όπως ο ίδιος παραδέχεται. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Μπαλκίς – Φοιτήτρια από Σομαλία
Η Μπαλκίς ζει, σπουδάζει και εργάζεται στη χώρα μας, όπου αισθάνεται ασφαλής, σε ένα περιβάλλον όπου δημιούργησε φίλους οι οποίοι την αποδέχθηκαν και την αγκάλιασαν ως άνθρωπο. Δείτε περισσότερα εδώ.