UNHCR’s syv hovedbudskaber til det næste Europa-Parlament

Medlemmerne af det næste Europa-Parlament har en unik og vigtig mulighed for at sikre en bedre beskyttelse af flygtninge i EU og globalt.

Konflikt, vold og forfølgelse tvinger flere og flere mennesker til at flygte fra deres hjem. De fleste bliver i deres hjemland eller flygter til nabolande, ikke Europa.

Til trods for at færre mennesker nu søger i sikkerhed i Europa, er der stadig alt for mange, der på tragisk vis mister livet til havs i en søgen efter en ny fremtid. Mennesker bliver fortsat stoppet, sendt tilbage og udsat for overgreb ved landegrænser, og mange, der søger beskyttelse, kan ikke komme ind i Europa.

Den Europæiske Union (EU) kan spille en ledende rolle i at beskytte flygtninge i Europa og resten af verden, bl.a. ved at støtte implementeringen af den nye flygtningepagt. Denne nye globale aftale vil sikre en stærkere støtte til de lande, der huser flest flygtninge. Den tilskynder også til en mere retfærdig fordeling af ansvaret for at hjælpe de mennesker, der er tvunget til at flygte fra deres land og søge tilflugt andre steder.

Gennem fælles aftaler og samarbejde kan EU-landene håndtere ankomsten af mennesker på en tryg og human måde, der virker for både flygtningene og de samfund, der tager imod dem. Ved at støtte lande uden for Europa kan EU desuden reducere antallet af farlige rejser og hjælpe med at finde langsigtede muligheder for flygtninge, så de kan trives og ikke blot overleve.

Få mere information om UNHCR’s syv hovedbudskaber til kandidaterne til Europa-Parlamentet på dansk her: