Irak

Millioner af irakere er blevet tvunget til at forlade deres hjem efter årtiers konflikt og vold.

Mange flygtede i rædsel og kun med det tøj, de havde på. Nu er deres allerede begrænsede økonomiske ressourcer blevet brugt til indkvartering og mad, og de har desperat brug for nødhjælp.

Støt i dag

2,1 mio. mennesker er internt fordrevne i Irak

Mere end 360.000 mennesker lever i midlertidige bosættelser

Flere tal og statistikker

Opdateret 14. maj 2018

“Vi havde intet andet valg end at rejse væk. Det var simpelthen ikke sikkert for vores børn. Vi forlod alt – vores tøj, vores møbler, selv vores mad”.

– Nafa Jihad, 40, far

Mere end 3 millioner irakere er blevet fordrevet i landet siden begyndelsen af ​​2014, og mere end 260.000 er flygtninge i andre lande. Massehenrettelser, systematisk voldtægt og forfærdelige voldshandlinger er udbredt, og menneskerettigheder og retsstaten er under konstant angreb. Det skønnes, at mere end 11 millioner irakere har behov for humanitær bistand.

Mere end 1,5 millioner mennesker har søgt tilflugt i den kurdiske del af Irak, hvor det anslås, at én ud af fire enten er flygtning eller internt fordrevet. Lokalsamfund, myndigheder og infrastruktur er på bristepunktet.

Hvad gør UNHCR for at hjælpe?

UNHCR er tilstede i Irak og de omkringliggende regioner, hvor vi leverer beskyttelse og livsvigtig hjælp som telte, madrasser og andre basale fornødenheder. Men som situationen forværres, er vores forsyninger ved at slippe op.

Seneste opdateringer om situationen i Irak.