Internt fordrevne mennesker

Selvom internt fordrevne mennesker også er flygtet på grund af krig, konflikt eller vold, er de forblevet i deres eget land og er fortsat under beskyttelse af deres egen regering, selvom den selvsamme regering måtte være skyld i deres fordrivelse. Derfor er disse mennesker blandt de mest sårbare i verden.

Ved udgangen af 2017 var 40 mio. mennesker internt fordrevet som følge af voldelige konflikter, vold og brud på menneskerettighederne i deres hjemland. Alene i løbet af 2017 blev yderligere 8,5 mio. mennesker tvunget til at flygte og søge i sikkerhed i andre egne af deres hjemland. Hovedparten af fordrivelserne internt i landet dette år er sket som følge af langvarige kriser i Den Demokratiske Republik CongoSydsudanSyrien, Somalia, Irak og Filippinerne. Læs mere i Global Trends Report 2017.

Europa har også – for første gang i mere end et årti – oplevet en massiv fordrivelse i de senere år. Dette er konsekvensen af krigen i det østlige Ukraine, hvor der ved udgangen af 2017 var 1,8 millioner internt fordrevne i landet.