Hvor meget ved du om flygtninge?

Test din viden om mennesker, der er tvunget på flugt fra deres hjem rundt omkring i verden. Quizzen er baseret på statistik og data fra UNHCR’s seneste Global Trends Report.

0%

Hvor mange mennesker er på verdensplan blevet tvunget på flugt fra deres hjem?

Correct! Wrong!

Data fra UNHCR’s årlige Global Trends-rapport viser, at næsten 79,5 millioner mennesker nu er tvunget på flugt. Det betyder, at antallet af flygtninge og fordrevne næsten er fordoblet på et enkelt årti - i 2010 var antallet 41 millioner.

2/3 af verdens flygtninge kommer fra blot fem lande. Hvilke lande?

Correct! Wrong!

Ved udgangen af 2019: Syrien: 6,6 mio. flygtninge, Afghanistan: 2,7 mio. flygtninge, Sydsudan: 2,2 mio. flygtninge, Myanmar: 1,1 mio. flygtninge, Venezuela: 3,7 mio. flygtninge.

Hvor mange flygtninge bor i nabolande til deres hjemland?

Correct! Wrong!

Cirka 73% af alle flygtninge bor i nabolande til deres hjemland.

Hvilke lande huser flest flygtninge?

Correct! Wrong!

Tyrkiet: 3,6 millioner, Colombia: 1,8 millioner. Pakistan: 1,4 millioner Udviklingslande huser 85% af verdens flygtninge, og verdens mindst udviklede og fattigste lande yder asyl til mere end en fjerdedel af alle flygtninge.

Færdiggør sætningen. Et menneske tvinges på flugt hvert _____ sekund.

Correct! Wrong!

I gennemsnit blev ét menneske hvert 3. sekund, hver eneste dag i 2019, tvunget på flugt fra forfølgelse, konflikt eller vold et sted i verden.

Hvilket land i Europa huser flest flygtninge?

Correct! Wrong!

Tyskland husede 1,1 million flygtninge i 2019 - den største gruppe (42%) tæller syriske flygtninge og asylansøgere.

Hvor mange procent af verdens flygtninge og fordrevne befinder sig i lande eller områder, der er akut ramt af fødevareusikkerhed og fejlernæring?

Correct! Wrong!

Ved udgangen af 2019 led 135 millioner mennesker på tværs af 55 lande under akut fødevareusikkerhed, og 4 ud af 5 flygtninge og fordrevne opholder sig i disse lande.

Hvor mange procent af verdens flygtninge og fordrevne er børn?

Correct! Wrong!

Det vurderes, at 30-34 millioner ud af de 79,5 millioner flygtninge og fordrevne er børn og under under 18 år. Mange af dem er uledsagede og adskilt fra deres familier.

Færdiggør sætningen. Hvis verdens flygtninge og fordrevne udgjorde befolkningen i ét enkelt land, så ville det være det ______ største land i verden?

Correct! Wrong!

Data fra UNHCR’s årlige Global Trends-rapport viser, at rekordhøje 79,5 millioner mennesker var tvunget på flugt ved udgangen af 2019. Det betyder, at mere end 1 procent af menneskeheden nu er på flugt - 1 ud af 97 mennesker på jorden er på flugt.

Hvor mange mennesker har søgt asyl i det seneste årti?

Correct! Wrong!

I det seneste årti står syrere bag det største antal asylansøgninger på verdensplan, næsten 1,4 millioner. Halvdelen af dem blev registreret i 2015 og 2016.

Hvor mange uledsagede børn har søgt asyl siden 2010?

Correct! Wrong!

I flygtningekriser er børn og unge særligt udsatte for udnyttelse og overgreb, især hvis de er uledsagede eller adskilt fra deres familier. I 2019 alene indgav uledsagede børn cirka 25.000 nye asylansøgninger.

I 2019 vurderede UNHCR, at 1,4 mio. flygtninge havde brug for genbosættelse som kvoteflygtninge i et sikkert tredjeland. Men hvor mange flygtninge blev reelt genbosat i 2019?

Correct! Wrong!

Ifølge regeringsstatistikker tilbød 26 lande genbosættelse til 107.800 kvoteflygtninge i 2019, med eller uden UNHCR's hjælp. For det femte år i træk udgør syriske flygtninge gruppen med det største behov for genbosættelse (41%), efterfulgt af sydsudanesiske flygtninge (9%) og congolesiske flygtninge (9%).

Hvor mange venezuelanere havde forladt deres land ved udgangen af 2019 på grund af vold, forfølgelse og den politiske og økonomiske krise?

Correct! Wrong!

Ved udgangen af 2019 havde cirka 4,5 millioner venezuelanere forladt deres land og søgt tilflugt især i andre dele af Syd- og Latinamerika samt i Caribien. Dette er den største landflygtighedskrise i kontinentets nyere historie, og UNHCR vurderer, at størstedelen af venezuelanerne har brug for international beskyttelse.

Hvor mage procent af verdens flygtninge og fordrevne er 60 år eller ældre?

Correct! Wrong!

Andelen af flygtninge og fordrevne, der er 60 år eller ældre (4%), ligger langt under andelen af verdens befolkning generelt (12%) - en statistik, der vidner om umådelig sorg, desperation, afkald og adskillelse fra ens kære.

I 2019 blev cirka 11 millioner mennesker tvunget på flugt fra deres hjem, men hvor mange flygtninge og fordrevne var i stand til at vende hjem i løbet af 2019?

Correct! Wrong!

5,6 millioner flygtninge og fordrevne kunne vende hjem i 2019, hvilket tæller 5,3 millioner internt fordrevne og 317.200 flygtninge. Det er desværre tydeligt, at tempoet af fordrevne, der kan vende hjem igen, ikke kan følge med tempoet af nye mennesker, der tvinges på flugt.

Tryk ”næste” for at se dit resultat.

Correct! Wrong!

Hvor meget ved du om flygtninge?
Resultat: Så meget ved du om flygtninge og fordrevne rundt omkring i verden. Godt gået!

Læs vores Global Trends Rapport 2019 her: https://www.unhcr.org/globaltrends2019/

Share your Results: