Hätätilanteet

Hätätilanteissa meidän on toimittava nopeasti. YK:n pakolaisjärjestö tulee apuun riippumatta siitä, joutuvatko ihmiset pakenemaan kodeistaan konfliktin vai poliittisten mullistusten vuoksi.

Avustajamme ja asiantuntijamme ovat valmiita lähtöön ympäri maailmaa. Voimme käynnistää hätäoperaation 72 tunnissa maailmanlaajuisen hankkija-, erityisvirasto- ja kumppaniverkostomme ansiosta.

Järjestömme on luonut säännöllisiä koulutusohjelmia, jotta voimme ylläpitää toimintavalmiuttamme. Näihin ohjelmiin kuuluu hätätilanteiden hallintaa käsittelevä seminaari, joka valmistaa hätätilanteiden kriisiryhmän (ERT) listallamme olevat vapaaehtoiset työntekijät kaikkiin uhkaaviin humanitaarisiin kriiseihin. Tämä viikon mittainen harjoitus järjestetään 3–4 kertaa vuodessa enintään 40 henkilölle kerrallaan, ja se keskittyy ryhmähengen luomiseen, toimintojen suunnitteluun, viestintä- ja neuvottelutaitoihin, turvallisuuteen jne.

YK:n pakolaisjärjestön eCentre Bangkokissa auttaa myös parantamaan hätätilanteisiin varautumista ja valmiuksia Aasian-Tyynenmeren alueella kohdennetun koulutuksen ja muiden kapasiteettia vahvistavien toimenpiteiden avulla. Annamme myös panoksemme viranomaisten välisiin aloitteisiin parantaaksemme varhaisvaroituksia ja -valmiuksia.