Vuosikymmeniä jatkuneet selkkaukset ja väkivaltaisuudet ovat ajaneet miljoonia irakilaisia pois kodeistaan.

Monet ovat paenneet kauhuissaan ainoana omaisuutenaan yksi vaatekerta. Irakilaiset kaipaavat nyt kipeästi hätäapua, kun rajalliset rahavarat kuluvat pelkkään perusmajoitukseen ja -elintarvikkeisiin.

Lahjoita nyt

Yli 647,000

tvångsförlyttade i Irak

Yli 647,000

förskjutna i tillfälliga bosättningar

 

Lisää tilastoja
 


Updated 7 December 2017

”Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä, koska lapsemme olivat vaarassa. Jätimme taaksemme kaiken – vaatteet, huonekalut, jopa ruoan.”

Nafa Jihad, 40, isä

Yli kolme miljoonaa irakilaista on joutunut siirtymään sisäisesti sitten vuoden 2014 alun, ja muissa maissa elää lähes 220 000 irakilaispakolaista. Joukkoteloitukset, järjestelmälliset raiskaukset ja hirvittävät väkivallanteot ovat yleisiä. Ihmisoikeuksia ja oikeusvaltion periaatetta poljetaan lokaan jatkuvasti. Vuoden 2016 loppuun mennessä yli 11 miljoonan irakilaisen arvellaan olevan humanitaarisen avun tarpeessa.

Lähes 1,8 miljoonaa irakilaista ja syyrialaista on hakeutunut turvaan Irakin Kurdistanin alueelle, jonka väestöstä arviolta viidennes on sisäisesti siirtymään joutuneita henkilöitä. Yhteisöt, viranomaiset ja infrastruktuuri ovat murtumispisteessä.

Miten UNHCR auttaa?

UNHCR tarjoaa paikan päällä Irakissa ja sen lähialueilla suojaa ja elintärkeitä tarvikkeita, kuten telttoja, patjoja ja muita perustarpeita. Tilanteen pahentuessa jatkuvasti varastomme hupenevat.

Tarvitsemme tukeasi.