'
;

Yksityinen sektori

Lähes 60 miljoonaa ihmistä ympäri maailman on joutunut jättämään kotinsa, ja avuntarve kasvaa nopeasti. Ero näiden ihmisten suojelemiseen tarvittavien varojen ja käytettävissä olevien varojen välillä kuitenkin kasvaa.

Uskomme, että pakolaiset voivat toipua kokemistaan traumoista ja saada elämänsä raiteilleen, jos he saavat tarvitsemaansa tukea. Yksityisten lahjoittajien ja yritysjohtajien sitoutumisen ansiosta voimme tarjota miljoonille ihmisille toivoa, turvaa ja ihmisarvoista elämää. Työskentelemällä yhdessä voimme auttaa heitä rakentamaan itselleen valoisamman tulevaisuuden.

Yksityisen sektorin antama tuki tuo uutta elinvoimaa pakolaiskysymysten ratkaisemiseen. Osa maailman johtavista yrityksistä osallistuu jo työhömme auttamalla maksimoimaan vaikutuksemme ja lisäämään kapasiteettiamme pelastaa henkiä ja tarjota kestäviä ratkaisuja miljoonille perheille ympäri maailman.

”On etuoikeus työskennellä YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa. He ovat intohimoisia ja motivoituneita, kuten mekin, parantamaan lasten elinolosuhteita pakolaisleireissä ja niiden ympäristössä. Myös IKEAn työntekijät ovat ylpeitä kumppanuusohjelmastamme ja siitä, että he ovat osa yritystä, joka todella välittää pakolaislasten hyvinvoinnista.”

Per Heggenes, IKEA Foundationin toimitusjohtaja

Yhteistyö YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n kanssa tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia brändin luomiseen, markkinointiin ja kasvuun. Yhteiset aloitteet voivat synnyttää työntekijöissä ylpeyttä ja lojaaliutta ja toisaalta asiakkaiden ja päätöksentekijöiden silmissä luottamusta ja uskottavuutta. Hyötyihin kuuluu yrityksen asemoituminen sosiaalisena toimijana, kansainvälisen profiilin rakentaminen, uusien ja kasvavien markkinoiden ymmärtäminen, paikallisten ja kansainvälisten kumppanien tunnistaminen ja joissakin tapauksissa uusien tuotteiden ja ratkaisujen kehittäminen yhdessä.

  • Olemme globaali toimija: UNHCR toimii yli 125 maassa ympäri maailman ja tekee yhteistyötä hallitusten, kansalaisjärjestöjen, yksityissektorin, paikallisryhmien, vastaanottavien yhteisöjen ja pakolaisten kanssa.
  • Saamme aikaan: Hätätilan ilmetessä voimme aloittaa 72 tunnissa tarvikkeiden ja tuen toimituksen 50 000 ihmisen hengen pelastamiseksi, lisäksi varastossamme on keskeisiä tarvikkeita 550 000 ihmiselle.
  • Vaikutamme ihmisten elämään: Emme ainoastaan auta ihmisiä heidän joutuessaan pakenemaan henkensä edestä – autamme heitä myös pääsemään taas kotiin, joko takaisin sinne mistä he lähtivät tai johonkin uuteen paikkaan. Viimeisten 15 vuoden aikana olemme auttaneet yli 10:tä miljoonaa ihmistä löytämään kodin.
  • Meihin voi luottaa: Olemme saaneet Nobelin rauhanpalkinnon kaksi kertaa, ja meillä on 65 vuotta kokemusta ja tietotaitoa toimimisesta maapallon vaikeimmilla alueilla. Saamme varat ja lahjoitukset käyttöön tehokkaasti ja vaikuttavasti, mikä varmistaa, että kaikkensa menettäneitä ihmisiä saadaan autettua parhaalla mahdollisella tavalla uuden elämän alkuun.
  • Maailma on puolellamme: Yli 140 valtiota on allekirjoittanut pakolaisten asemaan liittyvän vuoden 1951 yleissopimuksen ja luvannut samalla tarjota turvapaikkoja ja turvallisia kulkureittejä niitä pyytäessämme.