'
;

Nansenin pakolaispalkinto

Harvoilla humanitaarisilla palkinnoilla on yhtä rikas historia kuin UNHCR:n Nansenin pakolaispalkinnolla. Se annetaan joka vuosi tunnustuksena poikkeuksellisesta pakolaisten auttamisesta.

Aqeela Asifi on vuoden 2015 UNHCR:n pakolaispalkinnon voittaja. Palkinnolla annetaan tunnustusta hänen väsymättömille pyrkimyksilleen tarjota koulutusta sadoille pakolaistytöille.

Vuonna 2015 Nansenin pakolaispalkinnon sai Aqeela Asifi poikkeuksellisesta panoksestaan tyttöjen koulutukseen ja voimauttamiseen Pakistanin Punjabin provinssissa.

Palkinnon saajien kautta palkinnolla pyritään jatkamaan sen perustajan perintöä, korostamaan sinnikkyyden ja päättäväisyyden arvoa vastoinkäymisiä kohdatessa ja luomaan UNHCR:n ja sen kumppaneiden toimintaa edistävä ympäristö.

Nansenin pakolaispalkinto perustettiin vuonna 1954. Siitä lähtien yli 60 henkilöä, ryhmää ja organisaatiota on saanut tunnustuksen poikkeuksellisesta ja sitoutuneesta työstään pakolaisten hyväksi.

Mutta tarina ei pääty palkintoseremoniaan. Nansenin palkinnon voittajat saavat 100 000 Yhdysvaltain dollaria sijoitettavaksi ihmishenkiä pelastavaan työhönsä. Tuore palkinnon voittaja Aqeela Asifi aikoo toteuttaa projektin, joka mahdollistaa opiskelijatytöille opintojen saattamisen päätökseen Pakistanissa. Se tulee parantamaan myös kotiin palaavien lasten ja nuorten pääsyä peruslukutaito-opetukseen ja perusopetukseen Kabulissa Community Learning Center (CLC) -oppimiskeskusten kautta.

Lisää tietoa tuoreesta voittajasta.