Tilastotiedot

Eurooppa

Pohjoinen Eurooppa

UNHCR:n Pohjois-Euroopan tiedotteet – jotka kattavat Tanskan, Viron, Suomen, Islannin, Latvian, Liettuan, Norjan ja Ruotsin – antavat yleiskuvan vuoden 2017 tiedoista alueen turvapaikanhakijoista, pakolaisista ja kansalaisuudettomista henkilöistä. Tiedotteiden avulla voidaan ymmärtää ja verrata tulijoiden määrää, uudelleensijoittamistapauksia, suojelun kohteena olevien henkilöiden prosenttiosuuksia ja kokonaismäärää, sekä viimeisten kolmen vuoden aikana eri maihin saapuneita henkilöitä.

Voit ladata kaikkien Pohjois-Euroopan maiden tiedotteet (englanniksi) täältä: https://data2.unhcr.org/en/documents/download/66034

 

Miten tiedot kerätään

UNHCR:n Field Information and Coordination Section ‑osaston kokopäiväiset tilastotieteilijät seuraavat pakenemaan joutuvien määrää. Kun suuri pakolaiskriisi puhkeaa, pystymme arvioimaan apua tarvitsevien ihmisten, tarvittavan avun ja työn edellyttämän henkilöstön määrän.

Nämä luvut julkaistaan vuosittain Global Trends– ja Global Appeal ‑raporteissamme.

Henkilöstölukuja

Henkilöstö on UNHCR:n selkäranka. Vuoden 2015 lopussa työntekijöitä oli yli 9 700, ja noin 89 prosenttia henkilöstöstämme toimii kentällä.

Työskentelemme 126 maassa, joissa henkilöstöä toimii alue- ja haarakonttoreissa sekä ali- ja kenttätoimistoissa. Henkilöstömme työskentelee auttaakseen niitä, jotka ovat joutuneet pakenemaan. Työntekijöidemme erikoisaloja ovat esimerkiksi oikeusturva, hallinto, vapaaehtoistyö, julkiset asiat ja terveydenhuolto.