Tule mukaan toimintaan

Teemme töitä kellon ympäri suojellaksemme ja avustaaksemme pakolaisia ympäri maailmaa. Tarvitsemme kuitenkin sinun apuasi voidaksemme jatkaa.

Voit auttaa YK:n pakolaisjärjestöä monella eri tavalla. Voit esimerkiksi tehdä lahjoituksen, joka menee suoraan maailmanlaajuisten kenttätoimintojemme hyväksi.

Lahjoittaminen on helppoa, ja voit antaa sen verran kuin haluat – pienikin lahjoitus auttaa.

Muita auttamistapoja ovat tietoisuuden lisääminen, sosiaalisiin verkostoihimme liittyminen ja varojen kerääminen paikallisissa yhteisöissä.

Toivotamme myös harjoittelijat ja YK:n vapaaehtoistyöntekijät tervetulleiksi päämajaamme ja muualle.

Tue YK:n pakolaisjärjestöä tänään

Pysy ajan tasalla viimeisimmistä uutisista ja tarinoista

Äläkä unohda jakaa postauksiamme ystävillesi.

Lahjoita

Rahan lahjoittaminen on helppoa. Voit antaa minkä tahansa summan, ja kaikki lahjoitukset menevät suoraan kenttätoimintojemme avustamiseen ympäri maailmaa. Tee lahjoitus.

Tule meille töihin

Me työskentelemme ympäri maailmaa. Hae avoimia työpaikkojamme.

Tee vapaaehtoistyötä

Katso mitä tarvitaan vapaaehtoistyöntekijäksi ryhtymiseen ja lue lisää prosessista vierailemalla YK:n vapaaehtoistyöntekijät -sivustolla. Vapaaehtoistyöntekijöiden verkkopalvelu tarjoaa myös mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön verkossa.

Harjoittelu

Otamme mielellämme vastaan hakemuksia kaikilta ja valitsemme harjoittelijoita läpi vuoden. Lue lisää.

Avoin data

Olemme avanneet tietoportaalimme, jotta kehittäjät pystyvät luomaan hyödyllisiä työkaluja. Tietoja voi käyttää joko avoimen ohjelmointirajapinnan kautta tai niitä voi ladata csv-tiedostoina. Väestöön liittyviä tilastotietoja, jotka alkavat vuodesta 1951, voi hakea väestötilastotietojen sivustoltamme. Suojaussyistä joitakin tietoja on poistettu.

Materiaalit luokkahuoneisiin

Auttaaksemme kaikenikäisiä lapsia oppimaan pakolaisuuteen liittyviä asioita olemme tuottaneet valikoiman opetusmateriaaleja ja luoneet opettajille verkkoryhmän, jossa he voivat vaihtaa ideoita ja keskustella tuntisuunnitelmista. Voit lukea asiasta lisää ja kirjautua järjestelmään Exchange-sivustolla.

Auta elämän jälleenrakentamisessa

Yritykset voivat auttaa monilla käytännöllisillä tavoilla. Ne voivat esimerkiksi auttaa pakolaisia osuuskuntien luomisessa ja liiketoimintaosaamisen vahvistamisessa tai palkata ammattitaitoisia ja koulutettuja ihmisiä. Katso Elinkeinot-kohdasta tapoja, joilla yrityksesi voi auttaa.

Järjestä tapahtuma

Haluatko tukea YK:n pakolaisjärjestön erityistapahtumia tai auttaa levittämään sanaa niistä, jotka ovat joutuneet pakenemaan maastaan? Voit antaa panoksesi ja osallistua monella eri tavalla. Tässä joitakin ideoita:

  • Järjestä maailman pakolaispäivän juhlat – näytä ajankohtainen filmi pakolaisuudesta tai juhli monikulttuurisuutta.
  • Järjestä pakolaisasioihin liittyvä keskustelu kotonasi, kirkossasi tai kulttuurikeskuksessa. Ota yhteyttä YK:n pakolaisjärjestön toimipaikkaan ja pyydä ideoita ja ehkäpä jopa puhujaa tilaisuuteen.
  • Järjestä keskustelu sinulle tärkeästä asiasta – esimerkiksi siitä, ketkä ovat pakolaisia? Mitä oikeuksia pakolaisilla on? Mihin heidät majoitetaan? Miten ihmiset ja yhteisöt voivat auttaa?

Yksityissektorin tukijat

Katso kuinka voit auttaa