Kunstutstilling med barns tegninger viser familiens universelle betydning

Hva betyr familie for deg? UNHCR ba flyktningbarn i land som Libya, Mosambik og Etiopia om å tegne sine svar, og barn i Norge tegnet sine. Resultatene vises på Deichman Bjørvika i Oslo i november.

Familien er familien. Uansett hvem du er og hvor du er født.

Men hver dag tvinger krig, konflikt og forfølgelse folk fra hjemmene sine – og river familier fra hverandre.

I dag er nesten 80 millioner mennesker over hele verden ble tvunget til å flykte, og nesten halvparten av dem er barn. Dette betyr at mange flyktningbarn vokser opp i usikkerhet, atskilt fra sine nærmeste og fratatt familiens sikkerhet. I mange år, tiår, kanskje til og med generasjoner.

UNHCRs Representasjon for de nordiske og baltiske landene lanserer nu en kunstutstilling med barnetegninger i Oslo. Målet er å skape bevissthet om denne globale utfordringen, å understreke familiens universelle betydning sett med barnas øyne, og å fremheve hvordan familiegjenforening kan hjelpe familier å gjenforenes,

Utstillingen er laget i nært samarbeid med Oslos hovedbibliotek, Deichman Bjørvika, som generøst har tilbudt seg å være vert for utstillingen, og CASE Art Fund. Utstillingen åpner 20. november, på FNs internasjonale barnedag.

Fra 20. til 28. november vil tegninger av familie og familieliv – laget av flyktningbarn i Libya, Etiopia, Mosambik og Romania og barn i Norge – vises på biblioteket.

UNHCR inviterer alle til å bli med på utstillingen for å ta en titt på de fargerike, fantasifulle og sterke tegningene fra barna, som overskrider nasjonaliteter og bakgrunn for å understreke kjærligheten og avhengigheten til familien, som alle barn deler.

Utstilling:
Min familie – Betydningen av familien sett gjennom barns øyne
Fredag ​​20. november lørdag 28. november
Deichman Bjørvika
Anne-Cath. Vestlys plass 1, 0150 Oslo
Åpningstider: Mandag fredag ​​8.0022.00, Lørdag søndag 10.0018.00