Involver deg

Vi jobber døgnet rundt for å beskytte og hjelpe flyktninger over hele verden. Men vi trenger din hjelp for å kunne fortsette.

Vi jobber døgnet rundt for å beskytte og hjelpe flyktninger over hele verden. Men vi trenger din hjelp for å kunne fortsette.

Det er mange måter du kan hjelpe FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) på. Én måte er å gi en pengegave, som vil gå direkte til det internasjonale feltarbeidet vårt. Det er enkelt, og du velger selv hvor mye du vil gi – alt hjelper.

En annen måte er å hjelpe oss med å bevisstgjøre folk om arbeidet vårt ved å like oss i sosiale medier eller hjelpe til med innsamlinger der du bor.

Vi tar også imot praktikanter og frivillige i FN, både ved hovedkvarterene våre og andre steder.

Støtt UNHCR i dag.

Hold deg oppdatert med våre nyheter og artikler

Følg den internasjonale Twitter-kontoen vår, @refugees, og den lokale UNHCR-kontoen for landet eller området der du bor.

Følg oss på Facebook: @UNHCR

Se bilder fra felten på Instagram: @unrefugees

Se de nyeste videoene våre på YouTube

Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev

Og husk å dele innleggene våre med venner og bekjente!

Doner

Det er enkelt å donere penger. Du velger selv beløpet, og pengene går uavkortet til vårt arbeid ute i felten rundt om i verden. Gi en gave.

Jobb for oss

Vi er til stede over hele verden. Se våre ledige stillinger.

Meld deg som frivillig

Les mer om hva som skal til for å jobbe som frivillig i felten for FN, og les mer om søknadsprosessen på vår side om frivillig arbeid i FN Det er også mulig å bidra som frivillig på nett via vår nettbaserte frivillighetstjeneste.

Praktikantplasser

Vi tar imot søknader fra alle og velger ut et lite antall praktikanter gjennom året. Finn ut mer.

Åpne data

For at utviklere skal kunne lage nyttige verktøy, har vi åpnet dataportalen vår. Dataene er tilgjengelige via vårt åpne API, eller de kan lastes ned som CSV-filer. Data om befolkningsstatistikk fra 1951 og fram til i dag er å finne på vårt nettsted for befolkningsstatistikk. Enkelte data er redigert bort av hensyn til datasikkerheten.

Undervisningsmateriell

Vi har utarbeidet undervisningsmateriell for barn i alle aldre og opprettet et nettforum der lærere kan utveksle ideer og diskutere undervisningsopplegg. Se Exchange-plattformen hvis du vil vite mer om dette og registrere deg som bruker.

Hjelp oss å bygge opp igjen liv

Det er mange måter bedrifter kan bidra på. Det kan være alt fra å hjelpe flyktninger med å opprette kooperativer og lære dem hvordan man driver en bedrift, til å ansette faglærte og kvalifiserte folk. Hvis du vil vite mer om hvordan bedriften din kan hjelpe, kan du se avsnittet om sysselsetting.

Lag et arrangement

Kan du tenke deg å støtte UNHCRs spesialarrangementer eller hjelpe oss med å spre kunnskap om folk som er tvunget på flukt? Du kan delta og bidra på mange forskjellige måter. Her er noen ideer:

  • Inviter til fest på verdens flyktningdag – vis en film om folk som er på flukt, eller feir det flerkulturelle samfunnet.
  • Arranger en debatt om flyktningproblematikk hjemme hos deg, på jobben eller i et forsamlingslokale. Ta kontakt med nærmeste UNHCR-kontor og spør om de kan hjelpe deg med ideer – kanskje noen til og med kan komme og holde et foredrag.
  • Arranger en debatt om noe du er opptatt av. Eksempler: Hvem er flyktninger? Hvilke rettigheter har flyktningene? Hva menes med husly? Hva kan enkeltpersoner og lokalsamfunn gjøre for å hjelpe?

Støttespillere i privat sektor

Finn ut hva du kan gjøre for å hjelpe.