Involver deg

Vi jobber døgnet rundt for å beskytte og hjelpe flyktninger over hele verden. Men vi trenger din hjelp for å kunne fortsette.

Vi jobber døgnet rundt for å beskytte og hjelpe flyktninger over hele verden. Men vi trenger din hjelp for å kunne fortsette.

Det er mange måter du kan hjelpe FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) på. Én måte er å gi en pengegave, som vil gå direkte til det internasjonale feltarbeidet vårt. Det er enkelt, og du velger selv hvor mye du vil gi – alt hjelper.

En annen måte er å hjelpe oss med å bevisstgjøre folk om arbeidet vårt ved å like oss i sosiale medier eller hjelpe til med innsamlinger der du bor.

Vi tar også imot praktikanter(🇬🇧) og frivillige i FN(🇬🇧), både ved hovedkvarterene våre og andre steder.

Støtt UNHCR i dag.

Hold deg oppdatert med våre nyheter og artikler

Følg den internasjonale Twitter-kontoen vår, @refugees, og den lokale UNHCR-kontoen for landet eller området der du bor.

Følg oss på Facebook: @UNHCR

Se bilder fra felten på Instagram: @unrefugees

Se de nyeste videoene våre på YouTube

Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev(🇬🇧)

Og husk å dele innleggene våre med venner og bekjente!

Doner

Det er enkelt å donere penger. Du velger selv beløpet, og pengene går uavkortet til vårt arbeid ute i felten rundt om i verden. Gi en gave.

Jobb for oss

Vi er til stede over hele verden. Se våre ledige stillinger(🇬🇧).

Meld deg som frivillig

Les mer om hva som skal til for å jobbe som frivillig i felten for FN, og les mer om søknadsprosessen på vår side om frivillig arbeid i FN(🇬🇧) Det er også mulig å bidra som frivillig på nett via vår nettbaserte frivillighetstjeneste(🇬🇧).

Praktikantplasser

Vi tar imot søknader fra alle og velger ut et lite antall praktikanter gjennom året. Finn ut mer(🇬🇧).

Åpne data

For at utviklere skal kunne lage nyttige verktøy, har vi åpnet dataportalen vår. Dataene er tilgjengelige via vårt åpne API, eller de kan lastes ned som CSV-filer. Data om befolkningsstatistikk fra 1951 og fram til i dag er å finne på vårt nettsted for befolkningsstatistikk. Enkelte data er redigert bort av hensyn til datasikkerheten.

Undervisningsmateriell

Vi har utarbeidet undervisningsmateriell for barn i alle aldre og opprettet et nettforum der lærere kan utveksle ideer og diskutere undervisningsopplegg. Se Exchange-plattformen(🇬🇧) hvis du vil vite mer om dette og registrere deg som bruker.

Hjelp oss å bygge opp igjen liv

Det er mange måter bedrifter kan bidra på. Det kan være alt fra å hjelpe flyktninger med å opprette kooperativer og lære dem hvordan man driver en bedrift, til å ansette faglærte og kvalifiserte folk. Hvis du vil vite mer om hvordan bedriften din kan hjelpe, kan du se avsnittet om sysselsetting(🇬🇧).

Lag et arrangement

Kan du tenke deg å støtte UNHCRs spesialarrangementer eller hjelpe oss med å spre kunnskap om folk som er tvunget på flukt? Du kan delta og bidra på mange forskjellige måter. Her er noen ideer:

  • Inviter til fest på verdens flyktningdag – vis en film om folk som er på flukt, eller feir det flerkulturelle samfunnet.
  • Arranger en debatt om flyktningproblematikk hjemme hos deg, på jobben eller i et forsamlingslokale. Ta kontakt med nærmeste UNHCR-kontor og spør om de kan hjelpe deg med ideer – kanskje noen til og med kan komme og holde et foredrag.
  • Arranger en debatt om noe du er opptatt av. Eksempler: Hvem er flyktninger? Hvilke rettigheter har flyktningene? Hva menes med husly? Hva kan enkeltpersoner og lokalsamfunn gjøre for å hjelpe?

Støttespillere i privat sektor

Finn ut hva du kan gjøre for å hjelpe(🇬🇧).