Siden desember 2013 har den brutale konflikten i Sør-Sudan kostet tusener av mennesker livet og drevet godt over en million mennesker på flukt fra hjemmene sine.

Mange er fremdeles internt fordrevne, hundretusener av andre har flyktet til nabolandene i et desperat forsøk på å komme seg i sikkerhet.

Gi en gave nå

 

2,3 millioner

flyktninger og asylsøkere fra Sør-Sudan


 

Full statistikk

Oppdatert 19. juni 2019

Situasjonen i Sør-Sudan og landene rundt har raskt utviklet seg til en humanitær katastrofe. Selv om vi med våre begrensede ressurser gjør alt vi kan for å yte hjelp og gi livreddende husly, er antall personer på flukt i området ventet å øke fram til en politisk løsning kommer på plass.

”Jeg trenger tepper. Det er kaldt om natten, og jeg vil ikke at barna mine skal bli syke.”

Rebecca Barnaba, 23 år, mor i flyktningeleiren i Doro

Flesteparten av flyktningene er kvinner og barn, og mange av dem har flyktet over grensen alene. De er ofte svake og feilernærte når de kommer. Når regntiden begynner, kommer flom, matmangel og sykdommer i tillegg.

”Hvis vi ikke klarer å frakte inn det som trengs i regntiden med fly, kommer mange til å dø. Så enkelt er det.”

Marie-Hélène Verney

Etiopia er det landet som i dag er vertskap for flest flyktninger fra Sør-Sudan, og den siste tiden har mange flyktet til nabodelstatene Jonglei og Øvre Nilen. Mange frykter at et angrep kan komme når som helst, og tilgangen på mat er usikker. For å kunne ta imot flyktningene åpnet UNHCR og etiopiske myndigheter tre nye flyktningleirer i 2014. To av dem er allerede fulle.

Volden i Sør-Sudan blir bare verre og verre, og det er et stort behov for beskyttelse, husly, medisinsk hjelp og annen hjelp blant flyktningene. Gjennom en felles tiltaksplan for flyktningkrisen, utarbeidet i samarbeid med flere organisasjoner i området, har vi bedt om 567 millioner dollar, slik at medarbeiderne og samarbeidspartnerne våre skal kunne avhjelpe disse behovene og gi dem som er drevet på flukt, håpet tilbake.

 

Konflikt har ført til at millioner av mennesker trenger hjelp