H&M Foundation doneert 3,3 miljoen dollar voor onderwijs aan vluchtelingenkinderen

Een wereldwijde campagne van de H&M Foundation heeft 3,3 miljoen dollar opgeleverd voor onderwijs aan vluchtelingenkinderen. Met de campagne wil de H&M Foundation het werk van UNHCR ondersteunen.

Voor elke H&M cadeaukaart die is verkocht tijdens de kerstperiode, heeft de H&M Foundation een bedrag gedoneerd. Dankzij deze campagne krijgen vluchtelingenkinderen in 9 landen, waaronder Syrië, Zuid-Soedan en Maleisië, de schoolspullen die ze zo hard nodig hebben.

Betere kansen voor de toekomst
Toegang tot onderwijs is voor vluchtelingenkinderen ontzettend belangrijk. Door naar school te gaan leren kinderen sociale vaardigheden, krijgen ze belangrijke (soms levensreddende) informatie en hebben ze een veilige, vaste plek om naar toe te gaan. Naar school gaan biedt kinderen vooral betere kansen voor de toekomst.

Meer informatie over de samenwerking tussen de H&M Foundation en UNHCR: http://www.unhcr.org/hm-foundation

Wilt u ook praten over de samenwerkingsmogelijkheden? Neem dan contact op met Saskia Baar via [email protected]