Deens bedrijfsleven doet goed zaken met vluchtelingen

Deze Deense CEO handelt niet alleen uit compassie, maar volgde haar zakeninstinct toen ze vluchtelingen in dienst nam.

 

“Mensen zeggen dat ik een goed hart heb omdat ik vluchtelingen in dienst neem. Dat kan zo zijn, maar het blijft ook een zakelijke beslissing.” Dit zegt Pernille Lundvang, de directeur van MidtVask, het grootste wasserijbedrijf voor ziekenhuistexiel in Denemarken.

De keuze is niet alleen maatschappelijk verantwoord, het bedrijf draait ook nog 5 procent meer productie. Andere bedrijven komen naar MidtVask om het model te kopiëren.

Ibrahim Toto, een Syrische vluchteling in dienst van MidtVask, is zeer blij met de constructie. Hij kan nu werkervaring opdoen, een netwerk opbouwen, de taal leren en een eigen inkomen verdienen. “Het is een win-win situatie,” zegt Pernille, “voor het individu, voor het bedrijf, en voor de samenleving.”

UNHCR gelooft sterk in samenwerkingsverbanden. Wilt u meer informatie over hoe uw bedrijf UNHCR kunt ondersteunen? Neem contact op met Saskia Baar ([email protected])