Dromen van vluchtelingenkinderen te zien in Naarden

Profvoetballer worden. Een eigen fiets hebben. In het park op vlinders jagen. Het zijn de dromen van vluchtelingenkinderen in Europa. Deze dromen zijn vaak de enige bagage die de kinderen bij zich hebben op hun vlucht naar veiligheid. De Dream Diaries, een serie prachtige en aangrijpende portretten die de dromen van vluchtelingenkinderen in beeld brengt, is van 2 tot 29 oktober gratis te zien in de Grote Kerk van Naarden.

UNHCR, de VN-vluchtelingenorganisatie, werkte samen met twee succesvolle Nederlandse online creators, Debra Barraud van Humans of Amsterdam en Annegien Schilling van Fetching Tigerss aan een bijzonder project: Dream Diaries. De Dream Diaries is een serie prachtige en aangrijpende portretten die de dromen van vluchtelingenkinderen in beeld brengt.

Hoop en dromen voor de toekomst

Debra, haar team, en Annegien hebben in 2017, in samenwerking met UNHCR, in vier maanden tijd meer dan 7.000 kilometer afgelegd om tientallen vluchtelingenkinderen uit onder meer Afghanistan, Somalië en Syrië te interviewen. Deze kinderen zijn oorlog en vervolging ontvlucht en hebben nu een nieuw thuis gevonden in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Door middel van foto’s, verhalen en video laat Dream Diaries zien dat vluchtelingenkinderen alles hebben moeten achterlaten, behalve hun hoop en dromen voor de toekomst.

In de maand oktober is er naast de fototentoonstelling van de Dream Diaries, ook een evenement tijdens de Kinderboekenweek.