UNHCR noodhulp voor Sulawesi, Indonesië

Tienduizenden families op het Indonesische eiland Sulawesi zijn dakloos en hebben bescherming nodig. De hulp na de aardbeving is extreem moeilijk door landverschuivingen en aanhoudende naschokken. UNHCR stuurt tenten en noodhulpgoederen om de slachtoffers te helpen.

Het eiland Sulawesi werd eind september getroffen door een zware aardbeving en de daaropvolgende metershoge vloedgolven. De aardbeving en tsunami hebben een verwoestende uitwerking. Meer dan 2.000 mensen kwamen om het leven; ruim 4.400 mensen raakten zwaargewond en 680 mensen worden nog vermist. Ongeveer 200.000 mensen zijn ontheemd en kunnen niet terug omdat hun huizen zijn verwoest. Drinkwater- en voedselvoorraden raken op. De hulp wordt bemoeilijkt door aanhoudende naschokken, verwoeste wegen en infrastructuur, haperende communicatiemiddelen en stroomuitval. Er is dringend behoefte aan onderdak voor de ontheemden, voedsel, schoon drinkwater, medische hulp en transport.

Update cijfers: 23 oktober 2018

UNHCR is diep getroffen door de vele doden en gewonden als gevolg van de aardbeving en tsunami op vrijdag 28 september 2018.

UNHCR noodhulp voor ontheemden op Sulawesi

Kort na de aardbeving op Lombok wordt Indonesië nu opnieuw getroffen door een natuurramp. Honderdduizenden mensen op Sulawesi zijn getroffen door de aardbeving en de daaropvolgende tsunami. Huizen zijn verwoest, bezittingen zijn weggevaagd en het allerergste: dierbaren zijn overleden of worden nog altijd vermist. UNHCR maakt middelen vrij om de Indonesische overheid te ondersteunen bij de noodhulp en bescherming van ontheemden op Sulawesi.

Dit is wat wij doen voor de slachtoffers op Sulawesi

♦ We komen razendsnel in actie voor de tienduizenden slachtoffers die hun huis verloren.

♦ UNHCR zorgt voor tenten en hulpmaterialen.

♦ We brengen de behoeften – zoals voedsel, medische hulp of onderdak – van de slachtoffers in kaart.

♦ Onze speciale aandacht gaat uit naar kwetsbare groepen die extra steun nodig hebben, zoals alleenstaande kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

Jouw steun is hard nodig om de slachtoffers op Sulawesi te helpen.

Doneer nu