UNHCR aanwezig op vastgoedbeurs Provada 2019

Deze week start Provada, de vastgoedbeurs van Nederland, het hoogtepunt voor veel mensen uit de Nederlandse vastgoedwereld. UNHCR zal dit jaar, bij deze 15e editie van Provada, ook aanwezig zijn.

Een veilig dak boven je hoofd is de basis voor gezinnen op de vlucht, die hun leven weer opnieuw moeten opbouwen. Dit geldt voor ruim 70,8 miljoen vluchtelingen, die noodgedwongen hun huis, families en bezittingen moesten achterlaten. Een belangrijk deel van ons werk bestaat dan ook uit het zorgen voor onderdak en veiligheid voor de miljoenen families in nood.  Een veilig dak boven je hoofd is de basis voor gezinnen om het leven weer op te bouwen.

Refugee Housing Units (RHU)

UNHCR ontwikkelde, samen met de IKEA Foundation, een innovatieve oplossing voor huisvesting ter vervanging van de tijdelijke nood-tenten waar gezinnen op de vlucht soms jaren in wonen. Deze Refugee Housing Units (RHUs), zoals deze prefab woningen worden genoemd, bieden gezinnen op de vlucht een degelijk, veilig en solide startpunt op de plaatsen waar ze worden opgevangen. Zoals bijvoorbeeld voor de vele mensen die vanuit Venezuela gevlucht zijn naar Ecuador, Peru en Colombia of de Rohingya-bevolking die uit Myanmar naar Bangladesh is gevlucht.

De RHU is ontwikkeld met duurzame materialen (zoals gerecycled plastic), bevat zonnepanelen en biedt een oplossing voor mensen die noodgedwongen voor een langere tijd opgevangen moeten worden. Daarnaast geeft een RHU vluchtelingen een stuk waardigheid terug en kracht om verder te gaan. Kinderen kunnen zich weer richten op school, en volwassenen op ondernemen of het vinden van werk. UNHCR gelooft in de veerkracht van mensen op de vlucht en helpt hen daarom in veiligheid een nieuw bestaan op te bouwen, voor henzelf en voor hun kinderen.

Wat doen wij op Provada?

UNHCR zal tijdens Provada 2019 met een RHU aanwezig zijn om aandacht en steun te vragen voor een waardige opvang van families op de vlucht. Wij zien een mooie link tussen onze activiteiten rondom het bieden van onderdak, een huis, en het thema van Provada 2019: ‘Are we fit for the future?’.

Een veilig onderdak is essentieel voor mensen op de vlucht voor de opbouw van een waardige toekomst.

 

We hopen je tijdens Provada 2019 te zien!