UNHCR ontvangt 2,25 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij

Deelnemers van de Nationale Postcode Loterij: bedankt! Tijdens het Goed Geld Gala hebben we een geweldige bijdrage van 2,25 miljoen euro ontvangen voor ons werk voor vluchtelingen wereldwijd. Met deze bijdrage kunnen wij hen hoop op een betere toekomst geven. Zo maken we het verschil voor miljoenen mensen op de vlucht.

Goed Geld Gala 2020. Foto: Roy Beusker

Goed Geld Gala 2020. Foto: Roy Beusker

Tijdens het jaarlijkse evenement in Amsterdam maakte de loterij bekend dat ze dit jaar een recordbedrag van maar liefst 376 miljoen euro kan verdelen onder 123 organisaties. 105 goede doelenorganisaties ontvangen hun vaste, vrij te besteden bijdrage.

Levens opnieuw opbouwen

Met deze vaste, vrij te besteden bijdrage, kan UNHCR mensen op de vlucht beschermen en hen ondersteunen om hun levens opnieuw op te bouwen. Juist ook in vluchtelingensituaties die niet de voorpagina’s van de kranten halen. Dit doen we bijvoorbeeld door te investeren in onderwijs en vakopleidingen. Zo kunnen vluchtelingen ook in tijden van oorlog en conflict, bouwen aan een betere toekomst.

Steun voor de meest kwetsbaren

Ook in noodsituaties is de flexibele steun van de Nationale Postcode Loterij belangrijk. Zo kunnen we binnen korte tijd levensreddende hulp en bescherming bieden, zoals in Syrië waar honderdduizenden mensen opnieuw moesten vluchten voor het aanhoudende geweld. Mede dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kunnen we hier hulp bieden aan de meest kwetsbare vluchtelingen.

Deelnemers van de Postcode loterij: bedankt

De Nationale Postcode Loterij is sinds 2002 partner van UNHCR. In totaal heeft de loterij
meer dan 40 miljoen euro aan het werk van UNHCR geschonken.

Sinds de oprichting in 1989 heeft de Nationale Postcode Loterij ruim 6,2 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.

De schenkingen worden gedaan dankzij de ruim 3 miljoen trouwe deelnemers van de Postcode Loterij. Loterijdeelnemers bedankt!