Kampanja #UzIzbjeglice

(#WithRefugees)

U svijetu u kojem nasilje svakodnevno prisiljava tisuće obitelji na bijeg kako bi spasili svoje živote, UNHCR, UN-ova Agencija za izbjeglice, vjeruje kako je sada vrijeme da se pokaže svjetskim šefovima vlada i država da svjetska javnost stoji uz izbjeglice #UzIzbjeglice. U tu ćemo svrhu u lipnju pokrenuti našu peticiju #UzIzbjeglice (#WithRefugees) kako bismo poslali poruku vladama da moraju surađivati i preuzeti svoj dio odgovornosti za izbjeglice.

Na Svjetski dan izbjeglica, koji se održava 20. lipnja svake godine, odajemo počast snazi, hrabrosti i ustrajnosti milijuna izbjeglica. Ove godine, Svjetski dan izbjeglica također označava ključni trenutak u kojem javnost pruža podršku obiteljima prisiljenim na bijeg.

Potpisivanjem peticije  #UzIzbjeglice, ljudi diljem svijeta mogu pozvati vlade da surađuju i preuzmu svoj dio odgovornosti za izbjeglice. Peticija #UzIzbjeglice (#WithRefugees) bit će dostavljena u glavno sjedište UN-a u New Yorku prije sastanka Opće skupštine UN-a 19. rujna 2016. godine. Peticija poziva vlade da:

  • svakom djetetu izbjeglici osiguraju pristup obrazovanju,
  • osiguraju da svaka obitelj izbjeglica ima sigurno mjesto za život,
  • osiguraju da svaka izbjeglica može raditi ili učiti nove vještine

kako bi pozitivno doprinijela svojoj zajednici. Potpišite peticiju i pokažite da svijet stoji uz izbjeglice #UzIzbjeglice.