Velg en side

 

 

Gjennom arbeidet sitt ønsker Carmen å være en inspirator for andre kvinner

Carmen flyktet fra volden i Colombia sammen med datteren sin.

Carmen Perea, 41: “Jeg heter Carmen Perea. Jeg er født i Buenaventura i Colombia. Akkurat nå bor jeg i Ecuador. Jeg lager sko til kvinner. Jeg forlot landet mitt på grunn av all volden der. Etter at de drepte broren min, måtte jeg flykte. Det var for farlig. Jeg kunne ikke la datteren min vokse opp på et så voldelig sted.

Jeg kom til Ecuador for 10 år siden. Her ble jeg med i kampanjen for integrering av flyktninger og ble etter hvert talskvinne for kampanjen #SmileWeAreIntegrating. Gjennom dette arbeidet ble jeg kjent med Ile Miranda, en berømt ecuadoriansk skodesigner. Sammen skapte vi en gladiatorsandal som vi kaller “She loved me” by Ile. Navnet er ment å si noe om kampen vanlige kvinner kjemper for å få et bedre liv. Vi mener at hvis vi er glad i og tror på oss selv, kan vi forbedre ikke bare vårt eget liv, men også livene til barna våre.

«Jeg er blitt tatt veldig godt imot av folket i Ecuador, og også av myndighetene. Det har vært en god opplevelse for min lille familie både når det gjelder utvikling og muligheter.”

Carmen mener at skoene hennes er et symbol på kvinners kamp i hverdagen. Sko som representerer stil og mot. Carmen liker å sy sammen delene som gladiatorsandalene består av. Sandalene er resultatet av hennes samarbeid med den ecuadorianske skodesigneren Ile Miranda.

carmen1

Ecuador. Den colombianske flyktningen Carmen lager hver gladiatorsandal for hånd på skoverkstedet sitt, mens den yngste datteren ser på.

carmen8

Varemerket til den colombianske flyktningen Carmen på signaturgladiatorsandalene hennes.

carmen5

Carmen, en colombiansk flyktning, tror at arbeidet hennes kommer til å inspirere andre flyktningkvinner til å holde ut. Carmen flyktet fra Buenaventura i Colombia etter at broren hennes ble drept. Hun ville oppdra døtrene sine på et trygt sted.

carmen6

Den colombianske flyktningen Carmen lager hvert par med gladiatorsandaler for hånd på verkstedet sitt. Ofte jobber hun til langt på natt. Hun håper å inspirere andre kvinner gjennom arbeidet hun gjør.

carmen2

Den colombianske flyktningen Carmen er sammen med døtrene når hun ikke arbeider med å lage sandaler på verkstedet.

carmen7

Den colombianske flyktningen Carmen lager hvert par med gladiatorsandaler for hånd på verkstedet sitt. Den yngste datteren holder henne med selskap.

carmen3

Den yngste datteren til den colombianske flyktningen Carmen leker blant sandalstroppene i morens verksted.

Carmen Perea reiste til Ecuador i 2006, etter at broren hennes ble myrdet. Denne tragiske hendelsen tvang henne til å flykte fra Buenaventura, en by preget av vold og våpen. Nest etter Syria har Colombia det største antallet internt fordrevne mennesker i verden, rundt 6,5 millioner.

Buenaventura har lidd under vold og konflikter i mer enn fem tiår. På grunn av konflikter mellom kriminelle væpnede grupper er denne industribaserte havnebyen blant stedene med mest vold og flest fordrevne mennesker. Gruppene slår ofte til mot kvinner, og de tyr til tortur, voldtekt og hevndrap for å oppnå kontroll. Rundt 200 000 colombianske flyktninger har kommet til Ecuador siden år 2000.

Gjennom sitt utrettelige arbeid for å bli en integrert del av det ecuadorianske samfunnet har Carmen klart å starte en liten bedrift som lager fottøy til kvinner.

Vis din solidaritet #WithRefugees. Signer oppropet vårt idag.


Følg med på hva som skjer – Følg oss på:

Right Petition Text – NB

Vis din solidaritet #WithRefugees

Signer oppropet vårt

Signer i dag

Pin It on Pinterest

X