Velg en side

 

Solaf er glad i idrett og drømmer om å bo i Amerika.

Hun og familien hennes flyktet fra krigen i Syria.

Solaf, 9:“Jeg heter Solaf og kommer fra Bosra i Syria. Jeg husker huset vårt der. Det var stort og hadde brun dør. Utenfor var det en hage med oliventrær, sitrontrær, appelsintrær og epletrær. Vi hadde basilikum, timian, kamille, persille, aubergine og poteter. En rakett traff taket vårt, så vi måtte dra til moskeen og sove der. Så ble moskeen bombet, og etterpå kom vi til Jordan.

“Jeg liker meg ikke så godt her i leiren. Det er ikke strøm her. Vi bruker solcellelamper om kvelden, men de lyser bare 30 minutter. Hvis vi hadde hatt strøm, skulle jeg sett på tv … nei forresten, på laptop! Jeg liker å se på tv på laptop. Når jeg ikke er på skolen, leker jeg med vennene mine og driver med idrett. Jeg lærer meg taekwondo slik at jeg kan forsvare meg når broren min ikke er i nærheten. Jeg kan nesten gå ned i spagaten, det mangler bare litt.»

«Jeg vil gjerne til Amerika. En av slektningene mine reiste dit en gang og fortalte meg at folk kan leve vanlig der – med store supermarkeder og gode skoler. Der ville jeg ta utdannelse og få gode karakterer. Jeg vil bli lege og behandle diabetes. Hvorfor? Fordi moren min har diabetes. Jeg vil hjelpe familien min, for de er alt jeg har.”

Jordan. Nine-year-old Syrian refugee, Solaf, with her brother Munaf, 21, at Azraq refugee camp

Munaf (21) holder opp søsteren Solaf (9), som demonstrerer de nye taekwondo-ferdighetene sine, i flyktningleiren Azraq i Jordan.

Jordan. Nine-year-old Syrian refugee, Solaf, with her father Ahmad, 49, her mother Ruwaidah, 44 and brother Munaf, 21, at Azraq refugee camp

Den syriske flyktningen Solaf viser entusiastisk frem puslespillet hun har fullført, i et telt i flyktningleiren Azraq. Faren hennes, Ahmad (49), og moren Ruwaidah (44) bestemte seg for å flykte fra Syria med barna i 2013.

Jordan. Nine-year-old Syrian refugee, Solaf, with her mother Ruwaidah, 44, at Azraq refugee camp

Ruwaidah (44) holder den livlige datteren Solaf (9) foran containeren deres i flyktningleiren Azraq. "Hun er alltid i aktivitet, aldri i ro på ett sted."

Jordan. Nine-year-old Syrian refugee, Solaf, draws with coloured pens at the caravan where she lives with her brother and parents at Azraq refugee camp

Solaf, en syrisk flyktning, tegner inni husvognen der hun bor sammen med broren og foreldrene i flyktningleiren Azraq. Det hun savner mest med Syria, er bestefaren.

Jordan. Nine-year-old Syrian refugee, Solaf, with her father Ahmad on their way to their caravan at Azraq refugee camp

Solaf på vei hjem fra et strikkekurs ledet av organisasjonen Finn Church Aid, sammen med faren Ahmad (49). Hun får både formell og uformell skolegang ved flyktningleiren Azraq.

Ni år gamle Solaf er en syrisk flyktning som bor i flyktningleiren Azraq i Jordan sammen med foreldrene og en eldre bror. Hun og familien bodde opprinnelig i byen Bosra sør i Syria, men flyktet til Jordan i 2013 etter at hjemmet deres ble delvis ødelagt i et rakettangrep. Solaf har levende minner fra konflikten i Syria. “Jeg husker da en rakett traff kirkegården i byen, og kroppen til en som het Mousa kom opp av jorda.”

Til tross for alt hun har vært igjennom, er Solaf et lykkelig og livlig barn som elsker å drive med idrett sammen med vennene i leiren og å legge puslespill i familiens husvære. Hun hjelper gjerne moren med matlagingen og ramser opp oppskriften til yndlingsretten shish barak, innbakt lammekjøtt som kokes i yoghurtsaus.

Konflikten i Syria har pågått i over fem år og har ført til verdens største flyktningkrise, der mer enn 4,8 millioner syrere har flyktet til Jordan og andre naboland i området.

Vis din solidaritet #WithRefugees – Signer oppropet vårt. Signer i dag


Følg med på hva som skjer – Følg oss på:

Right Petition Text – NB

Vis din solidaritet #WithRefugees

Signer oppropet vårt

Signer i dag

Pin It on Pinterest

X