Carmen hoppas att andra kvinnor ska inspireras av hennes arbete

Hon flydde våldet i Colombia med sin dotter.

Carmen Perea, 41: “Jag heter Carmen Perea. Jag föddes i Buenaventura, Colombia. Just nu bor jag i Ecuador. Jag tillverkar skor för kvinnor. Jag lämnade mitt land på grund av våldet där. Jag blev tvungen att fly när de dödade min bror. Det var för farligt. Jag kunde inte uppfostra mina döttrar på en sådan våldsam plats.

”Jag kom till Ecuador för 10 år sedan. Jag gick med i kampanjen för flyktingintegrering här och blev talesperson för deras kampanj #SmileWeAreIntegrating.Genom samarbetet med dem fick jag träffa Ile Miranda, en berömd skodesigner från Ecuador.Tillsammans med henne skapade vi en gladiatorsandal med märket “She loved me” by Ile. Namnet står för den vanliga kvinnans kamp att förbättra sitt liv. Vi tror att om vi bara älskar oss själva och tror på oss själva, så kan vi förbättra både våra egna liv och våra barns liv.”

“Jag har välkomnats varmt av Ecuadors folk, liksom av myndigheterna. Det har varit en bra erfarenhet för min lilla familjs utveckling och möjligheter.”

Carmen anser att hennes skor är en symbol för kvinnors dagliga kamp. Skor som står för stil och mod. Carmen gillar att sy ihop bitarna till dessa gladiatorsandaler. Sandalerna är frukten av hennes samarbete med den ecuadorianska skodesignern Ile Miranda.

carmen1

Colombianska flykting Carmen gör varje gladiator sandal vid hand i sin sko verkstad, medan hennes yngsta dotter tittar på. ©UNHCR / S. ARCOS

carmen2

Colombianska flykting Carmen passar på att spendera tid med sina dottrar när hon inte jobbar i sin sko verkstad. ©UNHCR / S. ARCOS

carmen3

Colombianska flykting Carmen’s yngsta dotter leker med sandal rem i sin mors verkstad. ©UNHCR / S. ARCOS

carmen4

Carmen med sin yngsta dotter i hennes arbetsrum. ©UNHCR / S. ARCOS

carmen5

Carmen, en Colombiansk flykting, tror att hennes arbete kommer att inspirera andra flyktingkvinnor att framhärda. Carmen flydde Buenaventura, Colombia, efter hennes bror dödades. Hon ville att hennes döttrar skulle växa upp på en trygg plats.

carmen6

Colombianska flykting Carmen hantverk varje par gladiatorsandaler i sin verkstad, och arbetar ofta sent in på natten. Hon hoppas att inspirera andra kvinnor genom sitt arbete. ©UNHCR / S. ARCOS

carmen7

Colombianska flykting Carmen hantverk varje par gladiatorsandaler i sin verkstad. Hennesyngsta dotter håller henne sällskap. ©UNHCR / S. ARCOS

carmen8

Colombianska flykting Carmen har sitt eget varumärke av gladiatorsandalar.

Carmen Perea flydde till Ecuador 2006 efter mordet på hennes bror. Den tragiska händelsen drev henne att fly hemstaden Buenaventura under pågående väpnat våld. Colombia har det näst högsta antalet internflyktingar i världen – uppskattningsvis 6,5 miljoner människor – efter Syrien.

Buenaventura har plågats av våld och konflikter i över fem årtionden. Det är en industri- och hamnstad med bland de högsta nivåerna av våld och flyktingar på grund av stridigheter mellan olagliga beväpnade grupper. Grupperna siktar ofta in sig på kvinnor, och tillgriper ofta tortyr, våldtäkt och hämndmord som medel för att utöva kontroll. Cirka 200 000 flyktingar från Colombia har anlänt i Ecuador sedan 2000.

Genom sitt outtröttliga arbete med integrationen i Ecuadors samhälle, har Carmen lyckats starta en liten affärsverksamhet som gör skor för kvinnor.

Visa din solidaritet med flyktingar som Carmen. Skriv under vår #WithRefugees namnlista idag.


Håll kontakten – Dela och Följ oss på:

Right Petition Text – SV

Visa din solidaritet #WithRefugees

Skriv på vår namnlista

Skriv på idag

Pin It on Pinterest

X