Arv og testamente

Red liv & skab håb

med en gave i dit testamente til mennesker på flugt

Katastrofer kan ramme pludseligt – også midt om natten. Bomber der falder, landsbyer der brændes ned til jorden. På et øjeblik tvinges familier på flugt fra deres hjem og må forlade alt det, de har kært. Uden at vide om de nogensinde kan vende hjem. Så snart katastrofer rammer, er UNHCR til stede, og vi bliver, så længe mennesker behøver vores hjælp. I dag. I morgen. Og i årene der kommer. 

Gør noget smukt og betænk UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation, i dit testamente. Så er du med til at gøre verden til et bedre sted for børn og voksne på flugt – langt ind i fremtiden.

HVORFOR TESTAMENTERE TIL UNHCR?

Du giver noget vigtigt videre

Med en gave i dit testamente til UNHCR giver du livreddende hjælp og håb videre til børn og voksne tvunget på flugt fra konflikter, krige og katastrofer verden rundt

Du undgår boafgifter

UNHCR er fritaget for at betale boafgift til staten, og derfor går hele beløbet til sagen for at beskytte mennesker på flugt, når du betænker UNHCR i dit testamente

l

Få tilskud til advokatregningen

Vælger du at betænke UNHCR i dit testamente, hjælper vi med at dække omkostningerne til advokatregningen

DIN ARV KAN REDDE LIV OG SKABE HÅB FOR FREMTIDEN

UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation, er den organisation, som alle verdens lande har sat i spidsen for at beskytte, hjælpe og finde løsninger for mennesker tvunget på flugt. Det har vi gjort i mere end 70 år. Vi er til stede i mere end 135 lande, hvor vores feltarbejdere dedikerer alle deres vågne timer til at give nogle af verdens mest udsatte børn og voksne beskyttelse, akut livreddende nødhjælp, husly og hjælp til at genopbygge deres liv – og håb for fremtiden.

Mere end 114 millioner mennesker er i dag tvunget på flugt fra deres hjem. Det er det højeste antal nogensinde. Derfor er der behov for generøse, hjertevarme mennesker, som vil være med til gøre en forskel for de børn, kvinder og mænd, som gemmer sig bag det svimlende tal. 

Med en gave i dit testamente til UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation, er du med til at vise omtanke og gøre verden til et bedre sted for børn og voksne på flugt – også langt ind i fremtiden.

 

Fra krig til sikkerhed

— Ella fra Ukraine med sine to børn

Til lyden af kampvogne og missiler flygtede Ella med sine to små børn fra krigen i Ukraine.

Da hun kom til nabolandet Polen, var hun lykkelig for at være i sikkerhed, men hun vidste ikke, hvordan hun kunne få et arbejde, få børnene i børnehave, og hvilke rettigheder hun havde i det nye land.

Ella fik hjælp gennem et netværk af advokater, der i samarbejde med UNHCR, FN’s Flygtningeorganisation, giver gratis rådgivning til mennesker der, ligesom Ella, flygter fra krige, konflikter og forfølgelse.

Vi vil meget gerne hjælpe dig

Har du spørgsmål om arv og testamente, eller brug for råd og vejledning til, hvordan du kommer i gang, er du altid velkommen til at kontakte vores arveansvarlige Christine Egeskov Bak på tlf. 35 27 38 38 eller mail: [email protected]

Men vi anbefaler altid, at du får en advokat til at hjælpe dig, så du sikrer, at dine ønsker i testamentet er juridisk holdbare, og at testamentet ikke kan misforstås. Du kan finde frem til en advokat i dit nærområde på detgodetestamente.dk 

Vælger du at tilgodese UNHCR i dit testamente, hjælper vi med at betale omkostningerne til advokatregningen. Du kan få tilskud på op til 5.000 kr. af omkostninger til advokaten. Tilskuddet er skattepligtigt. Du er velkommen til at ringe til Christine og høre nærmere om tilskuddet.

 

Det Gode Testamente – Et trygt samarbejde

I UNHCR har vi indgået samarbejde med Det Gode Testamente.

Det Gode Testamente er et samarbejde mellem mere end 50 af landets velgørende organisationer, som er gået sammen for at hjælpe og støtte dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed.

Det Gode Testamente samarbejder samtidig med advokater, som alle er medlemmer af Danske Arveretsadvokater eller Danske Familieadvokater. Advokaterne er fordelt bredt ud over hele landet, så du kan altid finde en lokal advokat med speciale i familieformue, arv og testamenter.

Læs mere om Det Gode Testamente

DIN ARVINGER KAN ØKONOMISK ARVE MERE

UNHCR er som en velgørende organisation fritaget for at betale afgifter til staten af din arv. Det betyder, at vi som udgangspunkt vil modtage det fulde beløb, som du har tiltænkt os. 

Samtidig kan det være en økonomisk fordel for dine arvinger, hvis du betænker UNHCR med minimum 30 % i dit testamente. For hvis du skriver i dit testamente, at UNHCR skal arve fx. 30 % af din arv på betingelse af, at vi betaler bo- og tillægsboafgift for de øvrige arvinger, får dine arvinger nemlig de sidste 70 % uden at skulle betale boafgift. Det betyder, at de får flere penge udbetalt, end hvis de alene arvede alt efter dig og selv skulle betale boafgiften.

Som enlig uden børn eller børnebørn, vil mange ofte efterlade arven til søskende, niecer, nevøer, venner m.fl., som alle skal betale den høje boafgift på 36,25 %.

Hvis du ikke opretter et testamente, vil din arv blive fordelt efter arveloven, og hvis ikke du har nogle arvinger, vil din arv tilfalde staten.

Hvordan vil du gerne huskes?

Med et testamente sikrer du, at din arv fordeles i overensstemmelse med dine ønsker. Samtidig kan det være en stor hjælp for dine efterladte, fordi det kan give en ro og tryghed, at du har taget aktivt stilling til, hvad der skal ske med dine ejendele, dine værdier, og de sager, du tror på, når du ikke er her mere. 

Start samtalen om testamente og prøv samtalekortene her.