Vores ambassadører

Goodwill-ambassadører

Vores goodwill-ambassadører er nogle af UNHCR’s mest let genkendelige ansigter og tæller blandt andet skuespillerne Cate Blanchett, Ben Stiller og Kristin Davis, forfatter Khaled Hosseini og den syriske OL-svømmer Yusra Mardini.

Den verdensberømte klassiske sanger, amerikanske Barbara Hendricks, blev udnævnt til goodwill-ambassadør for UNHCR i 1987 og er dermed vores længst tjenende ambassadør.

Gennem deres indflydelse, betydelige engagement og hårde arbejde bidrager de på vigtig vis til at synliggøre UNHCR’s arbejde og sætte fornyet fokus på flygtninges liv og flygtningesituationer over hele verden.

Se oversigten over UNHCR’s goodwill-ambassadører.

 

Ambassadører

UNHCR bliver støttet af en lang række andre ambassadører, heriblandt danske Helena Christensen, skuespiller Peter Capaldi og sanger MIKA. De bakker alle op om UNHCR’s arbejde ved regelmæssigt at anvende deres indflydelse og engagement til at indsamle midler og skabe opmærksomhed om flygtningesagen.

Den danske model og fotograf Helena Christensen har støttet UNHCR siden 2014, og hun bruger blandt andet sine kreative evner som fotograf til sammen med UNHCR at fortælle flygtninges historier og give fordrevne mennesker en stærkere stemme.

Helena Christensen har deltaget i flere missioner med UNHCR. I 2015 rejste hun til Colombia for at dokumentere forholdene for internt fordrevne kvinder, der blandt andet bor i slumområder i udkanten af Bogota. I marts 2017 rejste hun til Ukraine for at afdække nogle af historierne fra de næsten en million internt fordrevne fra konflikten i den østlige del af landet, hvoraf mere end 500.000 er sårbare ældre. Senest i 2018 rejste hun med UNHCR til flygtningelejren Mahama i Rwanda, hvor hun mødte nogle af de burundiske flygtninge, der lever med konsekvenserne af, at Burundi situationen længe har været en af verdens mest underfinansierede og glemte flygtningekriser.

Se oversigten over UNHCR’s ambassadører.

 

Angelina Jolie – Special Envoy for UNHCR

Efter mange års dedikeret arbejde for UNHCR og flygtningesagen blev den amerikanske skuespillerinde Angelina Jolie i april 2012 udnævnt som Special Envoy for UNHCR.

I denne særlige rolle fokuserer Angelina Jolie på kriser, som har resulteret i massefordrivelser, hvor hun både er fortaler for flygtningesagen og repræsenterer UNHCR og FN’s Flygtningehøjkommissær på diplomatisk niveau. Hun går desuden i dialog med beslutningstagere om globale flygtningespørgsmål.

Angelina Jolie repræsenterede tidligere UNHCR som ambassadør (fra 2001-2012). Hun har været på næsten 60 missioner i felten og er blevet en indflydelsesrig fortaler for flygtningesagen.