VLOG🎥: Een kijkje in het leven van Armen uit Syrië

Kijk een dagje mee in het leven van de Syrische Armen, die dankzij het hervestigingsprogramma van UNHCR en de Nederlandse overheid de kans kreeg op een nieuw leven.

Vlog🎥: Een kijkje in het leven van Armen uit Syrië

Armen Melkonian, geboren in Syrië, groeide op in een Armeens-Orthodox christelijk gezin. Vanwege zijn seksuele geaardheid, de oorlog in Syrië en de opkomst van IS, was hij in levensgevaar. Hij vluchtte de grens over naar Libanon.

Helaas was het leven in Libanon ook moeilijk voor hem. Hij voelde zich er niet veilig als LHBTI-vluchteling, en hij moest veel betalen om er te mogen blijven en mocht niet werken. Dankzij het hervestigingsprogramma van UNHCR en de Nederlandse overheid kreeg Armen de kans op een nieuw leven in Nederland.

Inmiddels zit hij in het vierde jaar van de Hoge Hotelschool, zit hij in een homo koor, is hij vrijwilliger bij VluchtelingenWerk Nederland, en nog veel meer! Vlogster Nina van Steijn vraagt zich af hoe het is om hier te wonen als vluchteling. Daarom gaat ze een dagje met Armen mee. Kijk mee hoe zijn leven in Nederland er uit ziet!