Aftrap sign & pass campagne door voetbalsterren

Voetbalsterren Lionel Messi en Neymar Junior lanceren een wereldwijde campagne die wil garanderen dat miljoenen vluchtelingen een veilige plek hebben om te leven, onderwijs te volgen en voor hun familie te zorgen.

 

Ter lancering van de #SignAndPass campagne signeerden de aanvallers van FC Barcelona een bal. De campagne wil mensen informeren over de situatie van de 65,3 miljoen mannen, vrouwen en kinderen die wereldwijd op de vlucht zijn voor geweld of vervolging. 51% van de vluchtelingen is kind.

“Ik ben er trots op bij te dragen aan dit belangrijke initiatief ter ondersteuning van vluchtelingen,” verklaarde Messi, de Argentijnse aanvaller die meer dan 500 doelpunten scoorde voor FC Barcelona en het nationale elftal van Argentinië. “Ik hoop dat het zal helpen om de zorgwekkende situatie te veranderen van de miljoenen vluchtelingenkinderen wereldwijd.”

Het gezamenlijke initiatief van het FC Barcelona Fonds en UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie, is gelanceerd op 13 juni 2017 tijdens een internationale bijeenkomst voor het maatschappelijk middenveld (NGO’s), sportorganisaties en hulporganisaties in Barcelona, Spanje.