Nederlandse DJ Laidback Luke in actie voor UNHCR

Met de #WeAreOne campagne steunt de Nederlandse DJ Laidback Luke samen met Jewelz & Sparks mensen op de vlucht. Zijn nieuwe track ‘We Are One’ lanceert hij met een campagne in actie voor UNHCR.

Met de #WeAreOne campagne steunt de Nederlandse DJ Laidback Luke samen met Jewelz & Sparks mensen op de vlucht.

Laidback Luke en zijn platenlabel Mixmash Records organiseren de campagne ter ondersteuning van kinderen op de vlucht. Laidback Luke: “Achter elke artiest schuilt een vader, een moeder, oom, neef, zoon of dochter. Iedereen hoopt dat de mensen om wie ze geven zich veilig en gelukkig voelen. Waarom dan niet een campagne baseren op dit universele gevoel van liefde en hoop? Tijd voor een gezamenlijk positief geluid!”

Track van Laidback Luke met Jewelz & Sparks

‘We Are One’ is geproduceerd door Laidback Luke in samenwerking met Jewelz & Sparks (feat. Pearl Andersson) en is vanaf deze week te beluisteren. De campagne bestaat uit een bowlingtoernooi voor artiesten en platenlabels, een online veiling van unieke collector’s items uit de dance wereld, en de mogelijkheid om de track te downloaden met een donatie. De opbrengsten van de campagne gaan naar UNHCR, en de campagneslogan komt uit de songtekst van de track:

 

“We are one, it doesn’t matter where you’re from.”

“Geweldig om te zien dat Laidback Luke en Jewelz & Sparks zich samen met zoveel artiesten en partners van Mixmash Records inzetten voor UNHCR”, aldus Saskia Baar, hoofd Private Sector Partnerships van UNHCR in Nederland. “Elke 2 seconden slaat er iemand ter wereld op de vlucht voor oorlog, geweld of onderdrukking, en meer dan de helft hiervan is kind. Als we allemaal vanuit onze eigen rol bijdragen aan een betere toekomst voor kinderen, kunnen we echt een verschil maken. Daarom: #WeAreOne!”

Hulp aan vluchtelingenkinderen

De opbrengst van de campagne besteedt UNHCR aan hulp aan kinderen op de vlucht. De helft van alle vluchtelingen is kind. Door oorlog en geweld kunnen ze vaak jarenlang niet naar huis terugkeren. UNHCR biedt kinderen op de vlucht directe hulp zoals voedsel en onderdak, maar zorgt er ook voor dat ze naar school kunnen. School biedt kinderen regelmaat en is een veilige plek waar ze hun situatie even kunnen vergeten en gewoon kind kunnen zijn. UNHCR zorgt voor schoolgebouwen, leerkrachten en materialen, en versterkt de samenwerking met lokale onderwijssystemen. Ondanks dat ze op de vlucht zijn, blijven de kinderen werken aan hun toekomst.

Het bowlingtoernooi voor artiesten en platenlabels is op woensdag 28 november. Op de speciale campagnesite www.weareonecharity.com is de track ‘We are One’ te downloaden en vindt de online veiling plaats.