Doe mee aan de Youth with Refugees Art Contest!

We moeten thuisblijven om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Maar hoe zit het met de miljoenen mensen die vanwege oorlog hun huizen hebben moeten ontvluchten? Als je tussen de 12 en 25 jaar oud bent, kun je vluchtelingen helpen door een tekening of strip te maken om de boodschap te delen dat iedereen meetelt in de strijd tegen het virus, inclusief vluchtelingen. De beste creaties worden GEANIMEERD en gedeeld met de 8 miljoen volgers van UNHCR over de hele wereld!

Wees creatief en help vluchtelingen

We moeten thuisblijven om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Maar hoe zit het met de miljoenen mensen die vanwege oorlog hun huizen juist moeten ontvluchten?

Als je tussen de 12 en 25 jaar oud bent, kun je vluchtelingen helpen door een tekening of strip te maken om de boodschap te delen dat iedereen meetelt in de strijd tegen het virus, inclusief vluchtelingen (#everyonecounts). De beste creaties worden GEANIMEERD en gedeeld met de 8 miljoen volgers van UNHCR over de hele wereld!

Dien jouw creatie in

Waarom een kunstwedstrijd voor jongeren?

Zoals het oude gezegde zegt: een beeld zegt meer dan duizend woorden. Deze kunstwedstrijd is jouw kans om je creativiteit in te zetten voor een goed doel. Covid-19 treft iedereen op deze wereld. De 70,8 miljoen mensen die hun huizen zijn ontvlucht om aan conflict of vervolging te ontsnappen, moeten net als ieder ander mens beschermd worden tegen het virus. Jij kunt je talenten gebruiken om UNHCR te helpen de boodschap te delen dat iedereen meetelt in de strijd tegen Covid-19, inclusief vluchtelingen!

Voor wie is het?

Iedereen tussen de 12 en 25 jaar oud kan meedoen. Je hoeft absoluut geen professionele kunstenaar te zijn. Je kunt op je eigen manier creatief zijn. Je kunt met de hand tekenen of een computer gebruiken.

Wat is de prijs?

Als je wint, wordt je creatie GEANIMEERD en gedeeld op onze platforms. Dit is een kans om je kunst tot leven te brengen – wat je favoriete stijl ook is – en om deze aan onze 8 miljoen volgers te laten zien. Je krijgt ook een speciale prijs van UNHCR en diverse andere goodies.

Wat is het thema?

Onder het algemene thema #everyonecounts, kun je je focussen op een of meerdere van de onderstaande drie thema’s:

  • Iedereen moet worden beschermd tegen het virus. Iedereen moet toegang hebben tot water, zeep, gezondheidszorg en medicijnen. Helaas bevinden veel vluchtelingen die de oorlog in hun land zijn ontvlucht zich op plaatsen met beperkte toegang tot dit alles, waardoor ze zeer kwetsbaar zijn.
  • Iedereen moet aardig zijn voor elkaar. Het virus kan iedereen treffen, dus er is geen reden om iemand de schuld te geven. We zijn bang dat vluchtelingen het doelwit van discriminatie zouden kunnen worden.
  • Iedereen heeft een rol in de bestrijding van het virus. Mensen in de zorg. Humanitaire hulpverleners. Jij, door het bewustzijn te vergroten en zoveel mogelijk thuis te blijven! Vluchtelingen lopen ook voorop in de strijd tegen het virus. Ze helpen oudere mensen. Ze maken zeep. Onder hen zijn ook artsen en verpleegkundigen.

Hoe wordt je kunst beoordeeld?

Op zowel creativiteit als op hoe effectief het zijn boodschap overbrengt. Probeer met jouw ontwerp hoop en solidariteit te inspireren!

Hoe werkt het?

Je kunt een enkele tekening maken of een stripverhaal.

  • Optie 1: Teken of schilder met de hand op elk type papier of canvas. Scan of maak vervolgens een foto van goede kwaliteit van je kunstwerk.
  • Optie 2: maak je creatie op je computer met behulp van een ontwerpprogramma, met een minimale kwaliteit van 300 pixels.

Zodra je creatie af is, dien je deze HIER in als pdf, jpeg of png!

Voel je vrij om je tekening ook op je eigen sociale media-accounts te plaatsen met de hashtags #everyonecounts en #withrefugees.

Dien jouw creatie in

Wanneer is de deadline?

De deadline is 10 juni, maar we raden je aan om je creatie zo vroeg mogelijk in te dienen, omdat we ernaar streven om de beste regelmatig op onze platforms te delen!

Neem voor vragen contact op met [email protected]!