Dromen van vluchtelingenkinderen in beeld bij muziektheater

De foto-expositie Dream Diaries is tot en met 24 juni te zien in de tuin bij het Transformatorhuis in Utrecht. Het is een indrukwekkende serie foto’s en verhalen over de dromen van vluchtelingenkinderen. Deze expositie hoort bij de voorstelling ‘Toen mijn vader een struik werd’ en is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Het Filiaal theatermakers en UNHCR.

Kinderen die moeten vluchten laten alles achter, alles behalve hun hoop en dromen voor de toekomst. Dat is soms de enige bagage die ze bij zich hebben op hun tocht naar veiligheid.

UNHCR werkte samen met twee social media creators, Debra Barraud (Humans of Amsterdam) en de Utrechtse Annegien Schilling (Fetching Tigerss) aan een uniek project: Dream Diaries. Annegien en Debra legden in vier maanden tijd meer dan 7.000 kilometer af om tientallen vluchtelingenkinderen uit onder meer Afghanistan, Somalië en Syrië te interviewen. Met als resultaat een serie prachtige en aangrijpende portretten.

Het Filiaal theatermakers heeft een aantal van die portretten uitgekozen om te exposeren. Stuk voor stuk zijn het kinderen vol veerkracht. Net als Toda, de hoofdpersoon uit de voorstelling Toen mijn vader een struik werd. De voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen, gaat over de absurditeit van oorlog. De voorstelling is tot en met 24 juni 2018 te zien in de tuin bij het Transformatorhuis Utrecht (naast de Werkspoorkathedraal).

De expositie is vrij te bezoeken na afloop van elke voorstelling. Kaarten voor de voorstelling kunnen gereserveerd worden via Stadsschouwburg Utrecht. Meer informatie over Dream Diaries is te vinden op onze website https://www.unhcr.org/nl/media/dreamdiaries.