Meet & greet met makers Dream Diaries

Benieuwd naar het verhaal achter deze foto’s van vluchtelingenkinderen? Op zondag 10 juni komen de makers van deze Dream Diaries foto’s naar de foto-expositie in Utrecht om over hun werk te vertellen.

Na afloop van de theatervoorstelling Toen mijn vader een struik werd krijg je de kans om in gesprek te gaan met UNHCR Nederland directeur Andrea Vonkeman, en de makers van de foto’s Debra Barraud (Humans of Amsterdam) en Annegien Schilling (Fetching Tigerss).

Dream Diaries

De twee social media creators, Debra en de Annegien hebben in samenwerking met UNHCR in vier maanden tijd meer dan 7.000 kilometer afgelegd om tientallen vluchtelingenkinderen uit onder meer Afghanistan, Somalië en Syrië te fotograferen. Het resultaat is de Dream Diaries, een serie prachtige en aangrijpende portretten die de dromen van vluchtelingenkinderen in beeld brengt.

Foto-expositie en theatertentoonstelling

Het Filiaal theatermakers heeft in samenwerking met UNHCR een aantal van de Dream Diaries portretten uitgekozen om te exposeren. Stuk voor stuk zijn het kinderen vol veerkracht, net als Toda, de hoofdpersoon uit de voorstelling Toen mijn vader een struik werd. Deze voorstelling, naar het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen, gaat over de zoektocht van Toda naar haar moeder in tijden van oorlog.

De expositie is gratis te bezoeken na afloop van elke voorstelling. Kaarten voor de voorstelling kunnen gereserveerd worden via Stadsschouwburg Utrecht.