UNHCR tenten en noodhulpgoederen voor slachtoffers Sulawesi

UNHCR helpt de Indonesische overheid bij de noodhulp en bescherming van ontheemden op Sulawesi. Inmiddels zijn de eerste UNHCR tenten aangekomen en opgezet.

Trauma na de aardbeving op Sulawesi, Indonesië

“De gevolgen van de ramp zijn zo groot dat het nauwelijks te bevatten is. Alles is verwoest,” aldus onze UNHCR collega’s ter plaatse. Huizen, scholen en ziekenhuizen op Sulawesi liggen in puin. Grote stukken land zijn bedolven onder een dikke laag modder. Veel mensen zijn te getraumatiseerd door de aardbeving en tsunami om onder ogen te zien wat er van hun huizen over is. Onze collega’s ontmoetten Rosmini, een van de slachtoffers. “Ik was zo bang. Vandaag durf ik pas naar het huis van mijn familie te kijken.”

Mega en haar man zoeken spullen tussen de resten van hun ouderlijk huis op Sulawesi.

Mega is alles kwijt

Mega (31) en haar man Trawl banen zich een weg door wat ooit haar ouderlijk huis was. “Ik kwam naar mijn vaders huis om dingen te verzamelen voor ons tijdelijke onderkomen. Het enige dat ik heb gevonden is een mat. Het huis waarin ik ben opgegroeid is totaal verwoest.”

Het huis waarin ik ben opgegroeid is totaal verwoest.

Mega, 31 jaar. Sulawesi

Mega is een van de tienduizenden bewoners op het Indonesische eiland Sulawesi die zwaar getroffen is door de verwoestende aardbeving en tsunami op 28 september. Ruim 2.000 mensen kwamen hierbij om het leven en meer dan 200.000 mensen raakten ontheemd, omdat hun huis is verwoest door de aardbeving, de tsunami of een van de vele naschokken.

UNHCR helpt de overheid bij noodhulp op Sulawesi

UNHCR helpt de Indonesische overheid bij de noodhulp en bescherming van ontheemden op Sulawesi. In totaal zorgt UNHCR voor 1.305 tenten die tijdelijk onderdak bieden aan ruim 6.000 meest kwetsbare slachtoffers van de aardbeving. Naast tenten zorgen we ook voor tienduizenden zeilen, slaapmatten, lampen, jerrycans en muskietennetten.

Jouw steun is hard nodig om de slachtoffers op Sulawesi te helpen.