Drie UNHCR-medewerkers omgekomen bij vliegramp Ethiopië

Afgelopen weekend zijn drie UNHCR-medewerkers omgekomen bij het vliegtuigongeluk in Ethiopië. Het vliegtuig dat van Addis Ababa naar Nairobi zou vliegen, stortte gisterochtend vlak na het opstijgen neer. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

In het vliegtuig zaten 157 inzittenden. Niemand overleefde de crash. Tussen de slachtoffers bevinden zich ook andere VN-medewerkers en collega’s van hulporganisaties.

 

“Dit is echt verschrikkelijk nieuws,” liet Filippo Grandi, Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen, gisteravond weten. De UNHCR-voorman heeft direct zijn missie in de Verenigde Arabische Emiraten afgebroken. “Alle aandacht gaat nu naar de familieleden van de omgekomen collega’s. We zullen ze alle mogelijke steun bieden in deze moeilijke situatie.”