Tilastot ja lähteet

Tietoja, tilastoja ja muita lähteitä medialle ja yleisölle.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR tarjoaa laajoja tietoja ja tilastoja pakkosiirroista liittyen tiettyihin operaatioihin, maailmanlaajuiseen tilanteeseen ja pakkosiirrettyihin väestöihin. Materiaalit ovat henkilökunnan, hallitusten, kumppaneiden, muiden humanitaaristen ja kehitystyöhön liittyvien sidosryhmien sekä tiedeyhteisöjen ja yleisön saatavilla. Lisäksi UNHCR julkaisee useita raportteja – joskus yhteistyössä muiden organisaatioiden ja kumppaneiden kanssa – jotka ovat tärkeitä apuvälineitä vaikuttamiseen ja tietoisuuden levittämiseen.

Tilastotiedot ja dataportaalit

Global Trends Report

UNHCR:n vuosittainen tilastoraportti maailmanlaajuisista pakkosiirroista, joka sisältää pakolaisiin, maansisäisiin pakolaisiin, turvapaikanhakijoihin ja kansalaisuudettomiin ihmisiin liittyviä lukuja ja tilastoja.

Global Report

Tämä raportti käsittelee UNHCR:n viimeisimpiä keskeisiä tuloksia ja saavutuksia, mukaan lukien tietoa suurimmista pakolaisoperaatioista maailmalla.

 

Operational Data Portal

Tietoja ja jatkuvia päivityksiä liittyen operaatioihin ja tämänhetkisiin hätätilanteisiin.

 

Global Focus Portal

UNHCR:n tärkein raporttiportaali lahjoittajille ja muille tärkeille kumppaneille, joka tarjoaa yleiskatsauksen operaatioista, toiminnoista ja tuloksista.

Resettlement Data Finder

Uudelleensijoittamiseen liittyviä tilastoja, mukaan lukien alkuperä-, turvapaikka- ja uudelleensijoittamismaat. Dataportaali päivitetään kuukausittain.

Pakolaistilastot

UNHCR:n Population Statistics Database tarjoaa virallista ja varmennettua tietoa liittyen YK:n pakolaisjärjestön vastuuväestöihin vuodesta 1951 saakka.

Muut lähteet

Refworld

Laaja arkisto oikeudellisia historiallisia ja tämänhetkisiä asiakirjoja ja materiaaleja, liittyen suojeluun sekä pakolaisia ja pakkosiirtoja koskeviin aiheisiin.

Vuoden 1951 pakolaissopimus

Sopimus, sen pöytäkirjat ja lisätietoa liittyen pakolaissopimukseen, joka on keskeinen UNHCR:n perustana toimiva oikeudellinen asiakirja.

Refugees Media

Kuvia ja videomateriaalia pakolais- ja pakkosiirtotilanteista ympäri maailmaa. Tiedotusvälineet ja kumppanit voivat käyttää mediakirjastoa ja ladata sisältöä luomalla profiilin.

Muut raportit

Löydä lisää linkkejä UNHCR:n raportteihin ja tiedotteisiin eri aiheista, kuten uudelleensijoittamisesta, perheenyhdistämisestä ja kansalaisuudettomuudesta, alueellisella sivullamme (englanniksi).