Berømte støttespillere

Goodwill-ambassadører

Våre goodwill-ambassadører er noen av de mest kjente offentlige profilene knyttet til UNHCRs arbeid. Disse inkluderer skuespillere som Cate Blanchett, Ben Stiller og Kristin Davis, forfatteren Khaled Hosseini og den olympiske svømmeren Yusra Mardini. Gjennom deres innflytelse, engasjement og harde arbeid, bidrar de med å spre bevissthet om UNHCRs arbeid for hele verden.

Se hele listen over goodwill-ambassadører her (på engelsk).

Høyprofilerte støttespillere

UNHCR har også flere støttespillere som skuespilleren Stanley Tucci, artisten MIKA og fotballspilleren Eduardo Camavinga. De høyprofilerte støttespillerne våre har vist sitt engasjement for UNHCRs arbeid gjennom å jevnlig bruke sin innflytelse, sitt engasjement og harde arbeid for å samle inn penger, informere om og være talspersoner for flyktninger.

Se hele listen over UNHCRs høyprofilerte støttespillere her (på engelsk).

Angelina Jolie – Tidligere spesialutsending

Angelina Jolie har gjennom 20 år dedikert sin oppmerksomhet og sitt engasjement til UNHCRs arbeid. Hun var en goodwill-ambassadør fra 2001-2012 og spesialutsending fra 2012-2022.

I hennes rolle som spesialutsending har Angelina Jolie brukt sin stemme til å skape kunnskap og støtte til flyktninger. Gjennom hennes tid samme med UNHCR har Angelina Jolie deltatt på mer enn 60 feltoppdrag hvor hun har fått oppleve og erfare hvor viktig det er å beskytte rettighetene og sikkerheten til fordrevne mennesker.

I desember 2022 trakk Angelina Jolie seg fra rollen som spesialutsending for å kunne engasjere seg i et bredere spekter av humanitære- og menneskerettighetsrelaterte kriser. Hun vil fremdeles jobbe med flyktninger og andre utfordringer relatert til fordrevne mennesker.