Framstående supportrar

Goodwill-ambassadörer 

Våra goodwill-ambassadörer är några av UNHCR:s mest välkända ansikten, som skådespelarna Cate Blanchett, Ben Stiller och Kristin Davis, författaren Khaled Hosseini och den olympiska medaljören i simning, Yusra Mardini. De hjälper till att öka medvetenheten om UNHCR och den globala flyktingsituationen i alla världens hörn genom sitt inflytande, engagemang och hårda arbete.

En fullständig lista över våra goodwill-ambassadörer finns här (på engelska).

 

Högprofilerade supportrar

UNHCR har även stöd från flera andra ledande supportrar. De stödjer UNHCR:s arbete genom att använda sitt inflytande till att samla in pengar, öka medvetenheten om den globala flyktingsituationen och hjälpa flyktingar att göra sina röster hörda. En fullständig lista över UNHCR:s högprofilerade supportrar finns här (på engelska).

 

Särskilda sändebudet Angelina Jolie

Efter flera års hängivet arbete för UNHCR och flyktingarnas sak blev Angelina Jolie utsedd till särskilt sändebud i april 2012.

I sin utökade roll fokuserar Angelina Jolie på allvarliga kriser som leder till massflykt, samt på påverkansarbete och att representera UNHCR och flyktingkommissarien på diplomatisk nivå. Hon för också dialog med beslutsfattare inom globala flyktingfrågor.

Genom sitt engagemang har hon bidragit till det viktiga arbetet med att hitta lösningar för människor som tvingats på flykt. Läs mer här (på engelska).