Želim da podržim izbeglice

Izbeglicama i tražiocima azila potrebna je podrška svih nas, kako bi mogli iz početka da izgrade svoje živote na dostojanstven način, u potpunosti se integrišu i pruže doprinos društvu u Srbiji.

INDIVIDUALNA PODRŠKA I DONACIJE

Ukoliko želite da pružite podršku izbeglicama u Srbiji kao građanin/građanka, molimo Vas pišite nam na [email protected] i brzo ćemo Vam se javiti.

Ako želite da uputite donaciju za prisilno raseljene širom sveta, to možete učiniti na sledećem linku: https://donate.unhcr.org/int/en/general-v1.

KOMPANIJE

Postoji značajan potencijal da privatni sektor podrži izbeglice i tražioce azila u našoj zemlji – putem zapošljavanja i/ili stažiranja, edukacija i obuka, donacijama neophodnih proizvoda ili ekspertskog vremena, kao i na druge načine.

Saznajte više o mogućnostima podrške i saradnje u okviru mreže kompanija #ZaIzbeglice.

Na stranici Partneri se možete i upoznati sa primerima podrške kompanija izbeglicama i tražiocima azila u Srbiji.

Ukoliko imate pitanja ili su vam potrebne dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte na [email protected].

PODRŠKA: VANREDNO STANJE U UKRAJINI

UN Agencija za izbeglice (UNHCR) je pojačala svoje aktivnosti i kapacitete u Ukrajini i susednim zemljama, posvećena pružanju podrške svim pogođenim delovima stanovništva. Vaša podrška može pomoći da porodice iz Ukrajine, koje su prisiljene da napuste svoje domove, budu zaštićene i bezbedne.

Možete donirati i pružiti podršku putem ovog linka:
https://donate.unhcr.org/int/en/ukraine-emergency

Ukoliko ste predstavnik/ca kompanije koja želi da pruži podršku, slobodno nam pišite na [email protected].

U slučaju da kao građanin ili građanka želite da donirate finansijska sredstva (do 10.000 USD), to možete učiniti na ovom linku, dok se za sve dodatne informacije možete obratiti na [email protected].

Help stranica UNHCR-a u Srbiji sadrži najvažnije informacije za sve izbeglice koje pristižu u našu zemlju, uključujući i one koje dolaze iz Ukrajine: https://help.unhcr.org/serbia/.