Likovni konkurs UNIQLO

 

Šta ako nada može da se širi kroz kreativnost?

 

Tema likovnog takmičenja 2023. godine je „Ima nade daleko od kuće“. 💙

Pozivamo mlade ljude širom Srbije da pošalju svoj crtež/dizajn kojim ilustruju značaj inkluzije izbeglica. Ove godine, najbolji dizajn biće štampan na majicama, zahvaljujući našem partneru UNIQLO, a prihod od prodaje biće podrška raseljenim licima širom sveta!

⭐️ Ko može da učestvuje?

Ukoliko imate između 10 i 30 godina, ovaj umetnički konkurs je prilika da iskoristite Vašu kreativnost u dobre svrhe. Ne morate biti profesionalni umetnik. Svako može biti kreativan na svoj način. Izbeglice, tražioci azila, lica bez državljanstva i interno raseljena lica su takođe dobrodošli da se prijave na konkurs.

🏆 Koja je nagrada?

Ove godine, najbolji dizajn biće pretvoren u majice zahvaljujući našem partneru UNIQLO. One će biti izrađene i prodavane u određenim UNIQLO prodavnicama (uključujući i globalne onlajn prodavnice i druge kanale, kao rezultat saradnje UNIQLO-a i UNHCR-a) kako bismo pružili podršku raseljenim licima širom sveta. Majice će biti prikazane i milionima pratioca UNIQLO-a i UNHCR-a na društvenim mrežama. Finalisti će dobiti posebne nagrade od UNHCR-a.

❤️ Koja je tema?

Tema likovnog konkursa 2023. godine je „Ima nade daleko od kuće“. Pozivamo mlade ljude širom Srbije da pošalju crtež/dizajn koji ilustruje značaj inkluzije izbeglica.

Niko ne bira da napusti svoj dom. Niko ne bira da postane izbeglica. Šta bi Vama davalo nadu kada biste bili primorani da napustite svoju domovinu? Šta daje nadu prisilno raseljenima?

🎨 Kako će se ocenjivati vaše kreacije?

Vaši radovi će biti ocenjeni na osnovu kreativnosti i upečatljivosti poruke. Žiri sastavljen od izbeglica, umetnika, poznatih ličnosti, predstavnika UNHCR-a i predstavnika UNIQLO-a odabraće najbolje crteže i dizajne.

👉 Kako sve funkcioniše?

Možete crtati rukom, ili na računaru/ tabletu. Ukoliko crtate rukom, molimo vas da skenirate ili uslikate kvalitetnu fotografiju vašeg crteža. Crteži moraju biti u PDF, jpeg ili png formatu. Preporučujemo da crteži budu veličine 2048 x 2048 piksela, a rezolucija 350 DPI.

Pošaljite svoju kreaciju (crtež ili strip) koja ilustruje ovogodišnju temu klikom na dugme ispod. Imate slobodu da crtate i apstraktna dela.

Molimo vas da pročitate uslove pre nego što pošaljete svoj rad.

📆Kada je krajnji rok za slanje?

Rok za slanje je 30. septembar, ali vas ohrabrujemo da podelite svoje kreacije što pre, jer želimo da redovno delimo naše omiljene prijave na UNHCR nalozima na društvenim mrežama!

Pobednici će biti obavešteni pojedinačno putem e-pošte u periodu između oktobra i novembra 2023. godine.

Za sva pitanja kontaktirajte [email protected]!

👇 Više informacija o ranijim konkursima:

PROČITAJTE NA LINKU