Sydsudan

Siden 2013 har den brutale konflikt i Sydsudan kostet tusindvis af menneskeliv og fordrevet næsten fire mio. mennesker.

Mens mange stadig er fordrevet inden for landets grænser, er mere end to mio. flygtet til nabolandene i et desperat forsøg på at nå i sikkerhed.

Støt i dag

Mere end 2,3 mio.flygtninge fra Sydsudan i regionen

 

Flere statistikker

Opdateret 19. juni 2019 

Situationen i Sydsudan og nabolandene har hurtigt udviklet sig til en altfavnende humanitær nødsituation. Selvom UNHCR gør alt, hvad vi kan, for at yde nødhjælp og give livsvigtig beskyttelse med vores begrænsede ressourcer, forventes antallet af fordrevne i regionen at stige, indtil der er fundet en politisk løsning.

“Jeg har brug for tæpper. Det er koldt om natten, og jeg ønsker ikke, at mine børn bliver syge.”

– Rebecca Barnaba, 23, mor i Doro-lejren

Størstedelen af flygtningene er kvinder og børn, hvoraf mange flygter over grænsen alene. Ofte ankommer de svage og underernærede. Når regntiden kommer, bliver deres behov mere presserende på grund af oversvømmelser, fødevaremangel og sygdom.

Inden for Sydsudans grænser er næsten to millioner mennesker internt fordrevet, mens mere end to milioner sydsudanske flygtninge har forladt deres hjem og land og har søgt tilflugt i hovedsageligt Etiopien, Sudan og Uganda. Mange af dem frygter forestående angreb og kamphandlinger samt mangel på mad. Uganda huser i øjeblikket det højeste antal flygtninge fra Sydsudan og har modtaget mere end en million mennesker fra nabolandet.

 

“Denne konflikt må ophøre, og verden må stå sammen

om at støtte de millioner af mennesker, der er tvunget på flugt

fra deres hjem i Sydsudan.”

– Arnauld Akodjenou, UNHCR’s særlige rådgiver om situationen i Sydsudan

 

Mens ustabiliteten og volden i Sydsudan fortsætter, har flygtningene akut brug for beskyttelse, tag over hovedet og lægehjælp. UNHCR kæmper for at genopbygge håbet for de tusindvis af mennesker, som er blevet tvunget på flugt. Uden ekstra finansiering og hjælp vil det dog være vanskeligt for os at tilbyde selv den mest fundamentale hjælp. UNHCR appellerer derfor til donorer om at bidrage med 2,7 mia. USD til operationerne for Sydsudanesiske flygtninge i 2019 og 2020. I 2018 modtog UNHCR og deres partnere kun 38% af de nødvendige 1,4 mia. USD.

Seneste opdateringer om situationen i Sydsudan.