Dansk privatsektor ansætter flygtninge – fordi det er god forretning

Den private sektor spiller en central rolle i at skabe muligheder for flygtninge. Fra beskæftigelse, integration og forretningsmuligheder til at levere vigtige goder og ydelser.

I Danmark bliver flygtninge tilbudt betalte praktikophold i forskellige brancher gennem et statsfinansieret program, der både indeholder arbejde, danskundervisning og jobtræning.

Danmarks største hospitalsvaskeri, MidtVask, var en af de første virksomheder til at begynde at arbejde med de lokale myndigheder i Midtjylland for at få flygtninge ind på arbejdsmarkedet. Siden programmets start har virksomheden oplevet betydelige forbedringer i arbejdsmiljøet og en fem procents stigning i produktionen. “Folk siger, at jeg har et godt hjerte, fordi jeg ansætter flygtninge. Og jeg siger ja – men det er god forretning” sagde Pernille Lundvang, direktøren for MidtVask. Hun fremhæver desuden, at den private sektor virkelig kan opnå profit ved at tage et socialt ansvar og hjælpe flygtninge på arbejdsmarkedet.

Til gengæld får flygtningene erhvervserfaring, et netværk af kolleger, forbedrede danske sprogkundskaber og løn.  “Det er en win-win-win,” sagde Pernille Lundvang, “for den enkelte, for virksomheden og for samfundet.”

Klik nedenfor for at se videoen om den syriske flygtning Toto og hans kolleger på MidtVask:

Side 1 af 8